Notícies Acadèmia Igualada

Els recursos materials i humans de l’Acadèmia Igualada es complementen amb una intensa acció tutorial que té cura de la formació acadèmica i humana de l’alumne/a.

Tel. 93 803 14 94

NOTÍCIES

XERRADA D’EMPRENEDORIA

26 gener 2016
XERRADA  D’EMPRENEDORIA

Amb col·laboració amb el Departament d’Educació i el Consell de Cambres de Catalunya s’ha fet la xerrada  d’emprenedoria a càrrec del Sr. Guifré Homedes.

El conferenciant, en l’actualitat director d’AMAT IMMOBILIARIS, presenta un ampli currículum del que podem destacar que ha treballat  com a Project Manajer a Basmark de Dinamarca, dirigint la fàbrica de Faders S.A. o com a Gerent de Vaude Spain S.L. La xerrada ha anat dirigida als alumnes de 1er de batxillerat.

El programa que inclou aquesta xerrada se centra en la trobada entre l’alumnat i una persona que està dirigint la pròpia empresa i que els explica la seva vivència. Es pretén d’aquesta manera que els/les alumnes  visualitzin aspectes de la vida a l’empresa i del seu paper en la societat des d’una perspectiva diferent a l’habitual.

SNOW WHITE I FRANKESTEIN, DUES OBRES TEATRALS EN ANGLÈS

Al llarg de la setmana els alumnes de 3r A i B i de 6è A i B de primària de l’Acadèmia van assistir al teatre de l'Aurora per veure la representació de dues obres de teatre en anglès. Mentre els més petits assistien a l’obra en anglès Snow White, els grans participaven activament a l’obra Frankenstein.

 

Snow White va recordar diferents personatges de les pel·lícules de Disney. En algun moment, fins i tot van haver d'ajudar a la Blancaneus perquè no es mengés la poma, però no ho van poder evitar...i finalment un príncep de 3r B la va haver de salvar. En canvi els de 6è van passar un pel de por quan el doctor Frankestein preparava les seves pocions estranyes!. Tots dos grups s’ho van passar molt bé, participant a l’escenari, ballant, rient i esperant amb ganes la propera representació.

ALUMNES DE CFGM D’ACTIVITATS FISICOESPORTIVES DE L’ACADÈMIA PRACTIQUEN TRAIL RUNNING

La setmana passada els alumnes de CFGM d’Activitats Fisicoesportives de l’Acadèmia dins del seu procés de formació van realitzar unes sessions de Trail Running per la zona de Can Masarnau. La sessió pràctica va permetre inculcar en els futurs professionals la importància d’aquesta activitat com a base i fil conductor per poder treballar una sèrie d’objectius paral·lels per assolir un desenvolupament molt més global, tant a nivell esportiu com a nivell personal. Des de l’Acadèmia es tenen en compte tres àmbits principals: l’esportiu, el social i l’entorn. El Trail Running permet treballar conceptes com la cooperació, el treball en equip, el coneixement, el respecte pel medi, les relacions interpersonals, l’autoacceptació i molt més.

 

Va ser un dia de treball dur, pràctic i positiu.

La setmana passada es va celebrar a l’Acadèmia Igualada una xerrada sobre autoestima i motivació dirigida als nostres alumnes de secundària. La persona encarregada de presentar la ponència va ser la Lídia del Programa Aire de la Kaserna d’Igualada.

 

No oblidem que l’etapa adolescent és un període on sovint, existeix apatia i mandra per a fer les coses. Recordar que la persona que tingui autoestima ha de sentir-se acompanyada per les persones que l’estimen i poder així establir vincles afectius. Tenir un grau d’autoestima òptim ajuda als nostres adolescents a sentir-se més segurs i capaços per continuar afrontant les dificultats importants, així com disposar dels recursos i oportunitats per a influir en les circumstàncies que afecten a la nostra vida.

 

La ponent va explicar que era la motivació i el seu funcionament. Va presentar la piràmide de Maslow i la va relacionar amb les necessitats de cadascun dels presents. Això va permetre parlar sobre l’autoestima i els punts forts d’un mateix. Va ser una xerrada molt interessant, que va despertar entre els assistents una actitud positiva i encoratjadora. Per acabar ens recordà que l’ambient familiar i escolar havia de potenciar l’autoestima perquè sense ella no existien expectatives positives.

CONTES AMB MÒNICA TORRES

Una de les assignatures de CFGS d'Educació Infantil és Expressió i Comunicació, on aprenem tot tipus de recursos expressius: contes, cançons, danses, música,... Els contes són un element essencial a l'aula d'educació infantil, un recurs útil que en qualsevol moment pot tenir diferents finalitats, però, sobretot fa gaudir als més petits. La finalitat d’un conte no es aprendre conceptes, sinó mostrar-nos una petita obra d’art que ha de saber despertar els sentiments de les persones. Les contes poden ser diversos, i els nostres alumnes han d’aprendre i saber quan utilitzar un conte moral, o un conte divertit o un conte amb fets històrics, científics... Els contes han de mostrar rapidesa en l’acció, han de despertar la imaginació i exercitar el sentit humorístic. La finalitat última es desenvolupar i encoratjar la facilitat d’expressió dels nostres infants.

Per aquest motiu, i per saber una mica més sobre aquest recurs, hem tingut la presència de la Mònica Torra, una contacontes professional que ens ha donat bons consells per explicar contes als infants, però que també ens ha fet passar una bona estona plena de narracions!

1 2 siguiente
Escola verda
Escola verda
Escola verda
Escola verda
European Commission
ECHE
Copyright © 2010 - C/ Sant Josep, 110-112 - 08700 Igualada - Nota legal