Notícies Acadèmia Igualada

Els recursos materials i humans de l’Acadèmia Igualada es complementen amb una intensa acció tutorial que té cura de la formació acadèmica i humana de l’alumne/a.

Tel. 93 803 14 94

NOTÍCIES

El passat 25 de febrer, els alumnes de 3r d’ESO de l’Acadèmia Igualada vam poder saber, de primera mà, en què consistia un banc de sang. Portàvem setmanes preparant-ho tot, implicant-nos en un tema que per a nosaltres era un gran repte.

Des del primer dia en què ens vam assabentar que seríem els responsables d’un banc de sang, ens vam implicar molt: passàvem hores preparant l’obsequi, el logotip, vam fer teatres per als més petits perquè s’assabentessin del significat d’un banc de sang i, fins i tot, unes companyes van anar a la ràdio per informar a tots els igualadins.

Va arribar el dia. Ens vam dividir en grups, uns al carrer repartint propaganda i animant a la gent a participar i altres, atenent als donants. Va ser un dia mogut, però el que mai ens imaginàvem era arribar a una xifra de donants tan gran: dels vuitanta-tres participants, van poder donar sang setanta-dues persones. Vam superar el nombre de donants d’anys anteriors.

En conclusió, tots estem molt agraïts a totes aquestes persones, que ens van fer possible arribar a aquesta xifra i volem animar altres persones a que facin el mateix perquè amb una sola donació, es poden salvar moltes vides i amb la col·laboració de tots ho podem aconseguir: “ De vida només n’hi ha una, dóna sang i ajuda. “

English Day

28 febrer 2013
English Day

Ahir, dia 26 de febrer, a l’Acadèmia vam celebrar l’English Day. Aquesta activitat ha estat promoguda des del CRP Anoia i també s’ha celebrat a d’altres escoles d’Igualada. Durant diverses setmanes els alumnes de 5è i 6è han recollit envasos buits en els quals hi figuraven paraules o textos en anglès i d’aquesta manera, s’han adonat de com de present està la llengua anglesa en la nostra vida quotidiana. A més a més, van participar en un joc en el qual es simulava un mercat d’intercanvi de productes. La llengua de comunicació durant les activitats sempre ha estat l’anglès.

MÚSICA AL VESTÍBUL

25 febrer 2013
MÚSICA AL VESTÍBUL

Des de fa temps, es parla de la Música com un important recurs en el desenvolupament de les persones però contràriament a aquest reconeixement,  l’actual presència de l’art  musical és menys present que mai en les nostres vides.

És per aquest motiu que posem en marxa “Música al vestíbul”, una proposta que pretén apropar la cultura musical a tota la comunitat educativa de l’Acadèmia.

Amb “Música al vestíbul”, a partir del proper 4 de març es podrà escoltar a l’entrada de l’escola, una interessant selecció de música. La selecció i la programació d’aquesta, renovada setmanalment, la realitzarà Xavi Piñol i Ester Jorba (responsables de l’Àrea de Música de l’Acadèmia).

La proposta es complementarà amb en el plafó situat davant de secretaria, on hi trobareu:

  1. La informació corresponent a la música que s’escoltarà al llarg de la setmana.
  2. L’experiència musical dels mestres de l’etapa d’Educació Infantil i Primària i d’altres dels alumnes de l’etapa d’Educació Secundària i Batxillerat explicada pels mateixos protagonistes.
  3. La dita musical de la setmana.

“Música al vestíbul” és una de les primeres activitats pensades per fomentar la música i incloure-la en el “dia a dia“ de la nostra escola. Segur que aquesta proposta ja despertarà la curiositat i l’interès musical de molts de nosaltres.

EDUCACIÓ VIÀRIA A 6È DE PRIMÀRIA

A la classe de 6è d’E. Primària hem dedicat una estona a l’Educació Viària, i és per això que  l’Anna , qui  forma part de la Policia Municipal de la nostra ciutat, ens ha fet una xerrada sobre el tema.

També ens ha presentat un cas d’un accident de tràfic i ens ha proposat que, entre tots els alumnes de 6è, ens preparem el que seria un simulacre de judici dels fets ocorreguts en aquest accident.

Properament,  els qui faran d’advocats defensors, de fiscals i de jutges hagin preparat preguntes, defenses, al·legacions..., anirem a les oficines de la Policia Municipal i tindrà lloc el judici en el qual cada alumne tindrà un paper i una tasca a realitzar.

VISITEM SANT MARTÍ DE TOUS

Els nens i nenes de 2n (A – B)  d’E. Primària van visitar el poble de Sant Martí de Tous els dies 14 i 15 de febrer respectivament.

Aquesta sortida permeté als alumnes, a partir de l’observació directa, contextualitzar diferents aprenentatges de l’àrea de Coneixement del medi, més concretament els relacionats amb el paisatge i l’hàbitat rural.

També van conèixer algunes tradicions i rondalles del poble de Sant Martí de Tous. Van visitar el castell i allà uns/unes alumnes de Cicles formatius explicaren i dramatitzaren  als nens i  nenes la “Llegenda de la Senyora de Tous”.

Després, van dibuixar i pintar el castell, fent volar la imaginació i segons la seva pròpia creativitat. No va faltar el temps dedicat a l’esbarjo i els nens i nenes gaudiren al parc del poble d’una estona de joc lliure. Més tard, en rotllana tots plegats van dinar. Calia agafar força per les activitats lúdiques que els esperaven a la tarda. Una sèrie de jocs dirigits es succeïren l’un darrere de l’altre i nens, mestres i monitors es divertiren d’allò més! 

Una bons oportunitat per conèixer un entorn proper i gaudir d’un dia de bona convivència.

1 2 3 4 siguiente
Escola verda
Escola verda
Escola verda
Escola verda
European Commission
ECHE
Copyright © 2010 - C/ Sant Josep, 110-112 - 08700 Igualada - Nota legal