Notícies Acadèmia Igualada

Els recursos materials i humans de l’Acadèmia Igualada es complementen amb una intensa acció tutorial que té cura de la formació acadèmica i humana de l’alumne/a.

Tel. 93 803 14 94

NOTÍCIES
PROJECTE COMENIUS 'SHARING TRADITIONS CREATING UNITY'

La setmana passada, cinc alumnes de 6è de primària van visitar Grècia, concretament Patras, situat a l'oest del país. Aquest viatge estava inclòs en les activitats programades dins del projecte COMENIUS 'Sharing Traditions Creating Unity' que s'està desenvolupant a l'Acadèmia Igualada al llarg d’aquest curs. 

Durant aquests dies, els alumnes de la nostra escola han compartit les seves cultures i tradicions amb alumnes d'alguns dels països participants en el  projecte. Han assistit a classes i han realitzat diferents activitats, entre elles una gimcana amb mestres i alumnes. També han pogut gaudir de la celebració del Carnaval en aquesta ciutat, i han vist com es construeixen les carrosses de la rua al laboratori del Carnaval.

A més a més, han tingut l’oportunitat de visitar Olímpia, ciutat on s'encén la flama olímpica cada vegada que es celebren uns jocs olímpics.  Els alumnes han estat allotjats en cases de diferents famílies gregues i han gaudit molt d'aquesta experiència.

L’activitat del projecte COMENIUS no acaba aquí, ja que durant aquest curs, més alumnes de 6è podran viatjar a altres països. I la nostra escola, a finals del mes de maig del 2014, tindrà l’honor d’acollir a alumnes i mestres de les diferents escoles participants.

Intercanvi amb l'escola Weald of Kent

La segona setmana del mes de febrer l’ Acadèmia va acollir un total de vint-i-tres estudiants angleses, en una primera fase d'intercanvi d'estudiants amb alumnes de l'escola anglesa "Weald of  Kent". Val a dir que, amb aquesta, ja en són deu les exitoses edicions dutes a terme per ambdues escoles.

Amb aquest intercanvi l’ Acadèmia pretén que els alumnes assoleixin, d'una banda, un desenvolupament personal a través de l'experiència i, al mateix temps, una millora lingüística  mitjançant l'ús de la llengua anglesa en l' àmbit de la vida quotidiana.

Durant la seva estada, les alumnes angleses (conjuntament amb dues monitores) han gaudit d’activitats varies dins i fora de l’àmbit escolar: visites guiades a la Barcelona modernista i gòtica, taller al Museu del Paper de Capellades i recepció oficial a l’ Ajuntament d’ Igualada, entre d’altres.

A nivell acadèmic, les alumnes angleses van participar en nombroses activitats escolars, en les quals, van compartir coneixements amb alumnes de l’ Acadèmia.

 

Després d’aquesta primera fase, els alumnes de l’Acadèmia que prenen part en l’intercanvi es preparen per viatjar a Tonbridge (Anglaterra) a finals del proper mes de març.

L'hora del conte

17 febrer 2014
L'hora del conte

Hi havia una vegada…. Així és com hem començat aquests dies les classes d’Expressió. Durant aquest segon trimestre hem après com explicar un conte, fent exercicis de modulació de veu, perdent la vergonya davant dels nostres companys i inclús rebent els bons consells d’una experta narradora de contes, la Mònica Torra. Ara però ha estat el torn dels alumnes, i durant aquests dies han estat ells els encarregats de preparar-se un conte i explicar-lo als seus companys. A la classe hem situat el racó del conte  i allà els alumnes s’han enfrontat a un dels moments més agredolços de l’any: l’hora del conte. On han posat a prova tot el seu aprenentatge.

I aprofitant que estem en una escola que té totes les etapes, les mestres de P3 ens han obert les portes de les seves classes perquè els alumnes puguin explicar els contes en un context més real, amb els nens d’infantil. Un espai en el qual els alumnes es sentiran més còmodes però en el que hauran de captivar a un públic més exigent.

Esperem que sigui una gran experiència per a tots!

Us informem de les novetats publicades recentment al portal Família i Escola que us poden interessar.

A l'espai Sabies que... Pots ajudar els teus fills a utilitzar les tecnologies amb responsabilitat. Consells de la Fundació Pere Tarrés per acompanyar els fill ja des de petits.

VISITEM LA FUNDACIÓ ANTONI TÀPIES

El passat dimarts 4 de febrer, els alumnes del segon curs del cicle formatiu de grau superior d'Infantil es van desplaçar a Barcelona per realitzar una visita a la fundació ANTONI TÀPIES, amb l’objectiu de poder conèixer l’univers creatiu d’aquest reconegut artista català i, sobretot, per aprendre totes les tècniques que utilitzava en les seves obres amb l’objectiu de poder-les emprar en els seus treballs artístics dins l’assignatura Materials i tècniques plàstiques i també, com a recursos tècnics per a poder realitzar manualitats amb els més menuts.

La fundació Antoni Tàpies té en el seu fons d’art més de 400 obres reconegudes d’aquest artista català. Els nostres alumnes després  de fer un breu recorregut comentat vàren realitzar un taller pràctic per experimentar amb les tècniques explicades durant la visita. Finalment, per acabar la nostra visita, vàrem pujar a la teulada per contemplar una de les seves escultures més conegudes, EL MITJÓ. 

1 2 3 siguiente
Escola verda
Escola verda
Escola verda
Escola verda
European Commission
ECHE
Copyright © 2010 - C/ Sant Josep, 110-112 - 08700 Igualada - Nota legal