Notícies Acadèmia Igualada

Els recursos materials i humans de l’Acadèmia Igualada es complementen amb una intensa acció tutorial que té cura de la formació acadèmica i humana de l’alumne/a.

Tel. 93 803 14 94

NOTÍCIES

CONSUMIM FRUITA

29 febrer 2016
CONSUMIM FRUITA

La nostra escola participa un curs més amb el Pla de consum de fruita a les 
escoles. Una iniciativa de la Unió Europea que a Catalunya es va començar a dur a terme el curs escolar 2009/2010, en la qual la nostra escola participa activament des dels seus inicis.
 
Aquest pla és possible gràcies a una acció coordinada dels departaments 
d’Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural, Salut i 
Ensenyament. 

La campanya consisteix en distribuir gratuïtament fruites i hortalisses durant cinc o sis mesos del present curs als escolars dels centres educatius de Catalunya. Les fruites i/o hortalisses  distribuïdes cada mes són seleccionades en funció de l’estació de l’any, la proximitat i  la qualitat.


La  fruita es reparteix entre els nens i les nenes dins del recinte de l’escola 
per tal que la consumeixin com a complement de l’esmorzar. 

ROBIN HOOD

28 febrer 2016
ROBIN HOOD

Els alumnes de 5è de Primària van anar al teatre de l'Aurora a veure l'obra en anglès: Robin Hood, a càrrec de la companyia IPA Productions.

Ens ho vam passar molt i molt bé, sortint a l'escenari i tenint l'oportunitat de ser actors i actrius de l'obra. No vam parar de riure, cantar i ballar.

Ja estem esperant la propera! 

ÈXIT DE PARTICIPACIÓ AL I CROS DE L'ACADÈMIA

El passat diumenge es va celebrar el 1er Cros de l’Acadèmia Igualada, dins dels Jocs Escolars de l’Anoia que organitza el Consell Esportiu de l’Anoia. La iniciativa organitzada per l’AMPA va tenir una molt bona acollida. L’esdeveniment va estar dinamitzat conjuntament entre l’AMPA i els alumnes del Cicle Formatiu de Grau Mig d’Activitats Fisicoesportives, amb el suport d’alumnes de 4rt d’ESO i de 1er de batxillerat. Entre tots es va assolir un Cros perfecte en organització i resultats.

 

Des l’escola volem agrair a tothom la seva participació i haver assolit la xifra de 400 corredors de diferents edats, entre grans i petits, on es van poder veure famílies senceres practicant i gaudint d’aquest esport. El dia ens va acompanyar de ple. Molts dels nostres alumnes i pares van assolir podi, fet que encara ens va fer més il·lusió. La bona pinya assolida al voltant d’aquesta cursa ens anima a recolzar a l’AMPA en l’organització del II Cros de cara al curs vinent. 

CANTATA 2016

28 febrer 2016
CANTATA 2016

Els alumnes de 4t de primària ja estem preparant la cantata que el pròxim dilluns 14 de març realitzarem a Les Comes a dos quarts de vuit del vespre. No només estem assajant les cançons a música sinó que a arts and crafts també preparem diversos elements que ens ajudaran a que la cantata sigui visualment més atractiva i a donar-li ritme. Us reserveu la data per sentir-nos cantar?

UNA PERSONA  POT CANVIAR  EL MÓN

Aquest  mes el alumnes de 4t d’ ESO  hem fet  activitats  que ens han portat a reflexionar sobre diversos temes.

-El dia 10 de febrer vàrem rebre la visita de la psicòloga Lídia Costa, qui ens va exposar amb  claredat algunes conductes típiques del grup, com ens relacionem i per què actuem de determinades maneres,  també ens va parlar del cyberbullying  i de com gestionar aquesta forma d’assetjament.

-El dia 15 vàrem anar a CaixaForum on després de veure la pel·lícula “Maleït Amal”, vàrem estar parlant amb dues professionals del col·lectiu TARA sobre el problema de no acceptació, o de burla, o inclús de maltractament, en resum de bullying,   que a vegades poden patir algunes persones per la seves diferències: vesteixen diferent, els hi agraden coses diferents, sexualment tenen interessos diferents, etc.

ENS HEM DE QÜESTIONAR:

-          Com volem que siguin els nostres amics?       

-          Per què hi ha persones que menyspreen, ofenen, rebutgen o maltracten altres persones?        

-          Per què no sempre actuem davant d’un abús o una injustícia?

-          Què s’hauria de fer per què les persones ens respectéssim els  uns als altres malgrat les diferències – culturals, religioses, sexuals... ? 

Després de tenir clar el que volem ser i com volem que sigui el nostre entorn, podríem  concloure amb una reflexió final:

SI TOT COMENÇA EN UN MATEIX... AMB LA NOSTRA ACTUACIÓ  NO PODREM CANVIAR EL MÓN SENCER PERÒ, SÍ PODEM CANVIAR EL NOSTRE MÓN.

1 2 3 4 siguiente
Escola verda
Escola verda
Escola verda
Escola verda
European Commission
ECHE
Copyright © 2010 - C/ Sant Josep, 110-112 - 08700 Igualada - Nota legal