Notícies Acadèmia Igualada

Els recursos materials i humans de l’Acadèmia Igualada es complementen amb una intensa acció tutorial que té cura de la formació acadèmica i humana de l’alumne/a.

Tel. 93 803 14 94

NOTÍCIES

Esquiada a la Masella

30 març 2012
 Esquiada a la Masella

La setmana passada, alumnes d’Educació Primària, d’ESO i de Batxillerat, van realitzar la tradicional esquiada. Un any més, l’estació d’esquí de la Masella ens va acollir durant tota la setmana. Malgrat la complicada temporada de neu, la nostre escola es va trobar amb la nevada de la temporada, cosa que ens va permetre gaudir de molt bones condicions per la pràctica de l’esquí. Dir també, que el grup es va divertir amb les activitats de tarda, entre les que hi va haver la clàssica patinada sobre gel, les curses d’orientació etc.

Esperem repetir l’any vinent. Moltes gràcies a tots amics esquiadors.

 Estada a Tonbridge (Kent)

A finals d’aquest mes de març alumnes de 3er i 4rt d’ESO conjuntament amb dos professors, han viatjar a la ciutat anglesa de Tonbridge (Kent) en una segona fase d' intercanvi d'estudiants amb alumnes de l'escola anglesa 'Weald of  Kent'. Val a dir que, amb aquesta, ja en són deu les exitoses edicions dutes a terme per ambdues escoles.

Amb aquest intercanvi l’Acadèmia pretén que els alumnes assoleixin, d'una banda, un desenvolupament personal a través de l'experiència i, al mateix temps, una millora lingüística  mitjançant l'ús de la llengua anglesa en l' àmbit de la vida quotidiana.

Durant la seva estada, els alumnes van gaudir d’activitats vàries dins i fora de l’àmbit escolar: visites guiades a la ciutat de Londres (el “Big Ben”, “Buckingham Palace”, “Covent Garden” o el museu de cera de “Madame Tussaud’s”), visita a Canterbury... A nivell acadèmic, van participar en nombroses activitats escolars, en les quals, van compartir coneixements amb alumnes de l’escola anglesa.

Després d’aquesta segona fase, els alumnes queden emplaçats per la següent edició de l’intercanvi, que es durà a terme durant el proper curs acadèmic 2012-2013.

CANTATA ESCOLAR

29 març 2012
CANTATA ESCOLAR

El passat dilluns 26 de març , els alumnes de 4t d’Educació Primària  varem participar al concert final de la desena edició de la Cantata Escolar que es celebrà al Pavelló de les Comes. En aquest acte hi van participar els més de 700 alumnes de 4t de primària de les escoles d’Igualada i del seu voltant i és organitzat per l’Ajuntament d’Igualada i de Vilanova del Camí amb el suport de l'Escorxador.

Al llarg d’aquest segon trimestre, els alumnes de 4t curs d’EP de l’Acadèmia hem estat preparant i cantant les cançons de Till Eulenspieguel: una cantata per a cor infantil, narrador, conjunt instrumental i piano que narra la història d'en Till, un noi eixerit i trapella que va viure a Alemanya fa sis-cents anys i que segons s'explica, es divertia fent bromes pesades a la gent, encara que això li portava més d'un disgust i mal de cap.  La participació en la Cantata també ha comportat la implicació de l'alumnat en la preparació dels murals decoratius del concert final.

Els alumnes de l’Acadèmia Igualada participem en aquesta activitat perquè és una proposta que comporta un interessant treball col·lectiu que ens permet relacionar-nos directament amb la música i endinsar-nos en el món de la interpretació del cant coral.

RECOLLLIDA DE TAPS PER A L'ONA

La recollida de taps de plàstic per a l'Ona que s'està fent des de l'escola està resultant tot un èxit, fa un mes que vam començar i JA HEM RECOLLIT 120 KG DE TAPS. Recordeu que poden ser taps de plàstic de qualsevol producte.

El pare de l'Ona va venir a recollir els taps i us agraeix la vostra col·laboració.

El passat dia 16 de març, els alumnes de primer i segon d’ESO van a anar a visitar la Pedrera i també van fer un taller sobre l’arquitectura de Gaudí.

Primer, van fer una visita  guiada per l’edifici, on els van explicar diverses tècniques de construcció i decoració que utilitzava l’arquitecte. Va ser molt interessant i curiós i els alumnes van aprendre a observar l’edifici amb uns altres ulls.

Després, realitzaren un taller en el qual els alumnes havien d’esbrinar el “secret” que amagava GaudÍ en el seu estudi. A més,  els alumnes de primer van ser filmats per TV3 i també entrevistats.

Al migdia, van anar a dinar al Parc Güell on gaudiren d’un dia assolellat-  Ja veieu que va ser una jornada dedicada a un català universal.

1 2 3 siguiente
Escola verda
Escola verda
Escola verda
Escola verda
European Commission
ECHE
Copyright © 2010 - C/ Sant Josep, 110-112 - 08700 Igualada - Nota legal