Notícies Acadèmia Igualada

Els recursos materials i humans de l’Acadèmia Igualada es complementen amb una intensa acció tutorial que té cura de la formació acadèmica i humana de l’alumne/a.

Tel. 93 803 14 94

NOTÍCIES
VIATGE PARÍS (2n BATXILLERAT)

Com és possible que cinc dies es converteixin en dos segons? Van ser cinc dies inoblidables a la capital francesa. Vam visitar els lloc més coneguts de París, entre els quals destaquen: la catedral de Notre-Dame, Ile de la Cité (l’illa del Sena en la qual va néixer la ciutat), el Panteó, el barri bohemi de Montmarte, la torre Eiffel (la vam poder mirar només perquè estava tancada per la nevada), els ponts del Sena, els Camps Elisis, la Place de la Concorde i el museu del Louvre. A fora de París, vam passar un dia als dos parcs de Disneyland París: Disneyland Park i Walt Disney Studios Park. Vam poder observar que no només passa aquí que una nevada ho altera tot. Però, sobretot, va ser la millor manera d’acomiadar una gran etapa de la nostra vida, per dir adéu a aquells companys que ens han acompanyat tots aquests anys, conviure i gaudir d’aquests dies amb els amics que ja formen part de la teva família, crec que cap de nosaltres els oblidarà fàcilment.

CELEBREM LA SETMANA DE LES CIÈNCIES

Enguany hem celebrat la primera edició de la Setmana de la Ciència i els cursos de les etapes de Primària i Secundària hem dut a terme diferents activitats relacionades amb la ciència. Així, el dimecres dia 20 de març, vàrem presentar al pati de l’escola, els experiments científics treballats als laboratoris del centre. Cada curs disposava d’una parada on ensenyar els seus experiments. I eren els mateixos alumnes els encarregats de presentar i exposar el treball realitzat. Per això, durant tot el matí i tota la tarda, els pares i familiars van poder assistir a l’explicació dels diferents experiments.    

No cal dir, que els alumnes han gaudit d’una activitat que serà difícil d’oblidar, i a la vegada, han tingut la oportunitat de mostrar tot el treball fet a l’escola relacionat amb l’expressió oral, ja que aquest és un objectiu didàctic que ens proposem i una competència indispensable pel bon desenvolupament de l’alumnat.

Aquesta activitat ha estat tot un èxit i l’equip docent i l’alumnat ja esperen poder-ho repetir en properes edicions.

Els alumnes de 4t de Primària participen a la Cantata Escolar

El passat dilluns 18 de març, els alumnes de 4t d’Educació Primària de l’Acadèmia vàrem participar a l’onzena edició de la ja tradicional cantata escolar, una iniciativa de l’Ajuntament d’Igualada amb la col·laboració de l’Ajuntament de Vilanova del Camí i amb la participació de l’Escola de Música d’Igualada , l’Escola de Municipal de Teatre “La Tarima”, l’Escola d’Art “Gaspar Camps” i amb el suport del Patronat Municipal d’Esports d’Igualada.

Enguany, les cançons que hem estat treballant al llarg d’aquest segon trimestre han estat les de la cantata anomenada “Pessigolles” que, a través de la vivència d’en Josep i els sentiments que es desperten en ell davant les dificultats que té per adaptar-se a un nou entorn, denuncia la intolerància d’una part de la nostra societat.

La direcció musical d’aquesta activitat va anar a càrrec de la Montserrat Roset qui, un cop acabada la visita que va fer a la nostra escola el divendres anterior per tal de “polir” els últims detalls musicals pel concert final, ens va felicitar per la feina ben feina i l’alt nivell interpretatiu de les cançons.

En el concert final, un públic molt nombrós va omplir de gom a gom la pista principal del Pavelló de les Comes per veure els més de 650 alumnes de 4t d’Educació Primària de la majoria d’escoles d’Igualada i entorn que vàrem participar en aquesta activitat

L’ Acadèmia visita Anglaterra

A finals d’aquest mes de març, un total de divuit alumnes de secundària, conjuntament amb dos professors, van viatjar a la ciutat anglesa de Tonbridge (Kent) en una segona fase d' intercanvi d'estudiants amb alumnes de l'escola anglesa "Weald of  Kent". Val a dir que, amb aquesta, ja en són deu les exitoses edicions dutes a terme per ambdues escoles.

Durant la seva estada, els alumnes de l’Acadèmia Igualada  van gaudir d’activitats varies dins i fora de l’àmbit escolar: visites guiades a la ciutat de Londres on els alumnes de l’Acadèmia van poder gaudir dels llocs més representatius de la capital del Regne Unit: el “Big Ben”, “Buckingham Palace”, “Covent Garden” o “St. James Park”, entre d’altres.

A més, l’estada a Anglaterra va permetre els alumnes de l’Acadèmia visitar també la ciutat de Canterbury on van prendre part en diverses activitats. A nivell acadèmic, els alumnes de l’Acadèmia van participar en nombroses activitats escolars, en les quals, van compartir coneixements amb alumnes de l’escola anglesa.

Després d’aquesta segona fase, els alumnes de l’Acadèmia queden emplaçats per la següent edició de l’intercanvi, que es durà a terme durant el  proper curs acadèmic.

CELEBREM LA PASQUA.

18 març 2013
CELEBREM LA PASQUA.

A l’escola comencen els preparatius per celebrar la Pasqua, festa que anuncia l’arribada de la primavera i que ens obra els ulls emocionats pensant amb la xocolata de les Mones de Pasqua.

Amb la intenció d’aprendre més, els alumnes de P-4 i P-5, vàrem anar al Museu de la Xocolata de Barcelona els dies 7 i 8 de març.  Allà, visitàrem una exposició de figures de xocolata i vàrem conèixer algunes coses sobre la procedència, el procés i les eines d’elaboració  de la xocolata a través de la història.

També ens van fer participar en un taller d’elaboració de figures on a més d’aprendre la forma, el color i l’olor dels ingredients bàsics de la xocolata, contrastàrem el sabor amarg i dolç del cacau. I després, com no, poguérem comprovar que, a més a més de menjar-la, també podíem fer dibuixos molt originals amb la xocolata desfeta.

Amb aquesta visita, on vàrem experimentar i despertar tots els sentits, ja ens trobàvem a punt per gaudir de la celebració de la Pasqua a l’escola. Però faltava un ingredient més; les cançons de caramelles. Així, fent de pastissers, hem anat assajant les cançons que cantarem als nostres companys d’escola. Ens espera una Mona de Pasqua que com diu la tradició, es guarnirà amb  plomalls de colors i ous de xocolata. 

BONA PASQUA

1 2 3 siguiente
Escola verda
Escola verda
Escola verda
Escola verda
European Commission
ECHE
Copyright © 2010 - C/ Sant Josep, 110-112 - 08700 Igualada - Nota legal