Notícies Acadèmia Igualada

Els recursos materials i humans de l’Acadèmia Igualada es complementen amb una intensa acció tutorial que té cura de la formació acadèmica i humana de l’alumne/a.

Tel. 93 803 14 94

NOTÍCIES
Jornades  interprofessionals

Un any més, els alumnes de 2n de CFGS d’Educació infantil han participat al llarg d'una setmana en les jornades interprofessionals dedicant les hores a rebre xerrades, tallers i pràctiques de professionals de diferents àmbits.

Aquestes jornades es realitzen amb l’objectiu de poder acabar de formar en el seu últim any als futurs/es tècnics d’educació infantil proporcionant una gran quantitat de recursos pràctics que facilitaran la seva tasca educativa en el món laboral. La setmana ha estat molt entretinguda i els alumnes han pogut gaudir de tot tipus de sessions: massatge infantil, música per a infants, contes, xerrada sobre límits, risoteràpia, psicomotricitat, anglès per infants, expressió corporal, entre d’altres, tot un sortit d’activitats divertides i esperem que profitoses per a un futur.

La valoració general ha estat molt bona, i esperem que l’any vinent vagi igual de bé o millor.

PRIMERA JORNADA DE L'ENGLISH DAY

El passat dimarts 15 de maig els alumnes de 4t de primària van participar, juntament amb 20 escoles més de la comarca de l’Anoia, a la 1ª jornada del English Day (Dia de l’anglès) organitzada pel Centre de Recursos Pedagògics de L’Anoia.
Durant el matí, els alumnes van realitzar diferents activitats en grup relacionades amb un mateix tema: “Let’s go to the market” (anem al mercat). Per a poder ambientar la classe i convertir-la en un mercat, els alumnes van portar samarretes que contenien frases amb anglès. A partir d’aquestes frases els alumnes van poder practicar la llengua anglesa d’una manera molt diferent a com ho fan normalment.
La primera jornada de l’English Day va ser tot un èxit i els alumnes ja esperen poder-ho repetir  el curs següent.

Alemanys de l’escola Berufskolleg am Wasserturm de Bocholt conviuen amb alumnes de l’Acadèmia

Els alumnes de primer de batxillerat han participat en un nou intercanvi amb l’escola alemanya Berufskolleg am Wasserturm de Bocholt .

Durant els dies que han conviscut amb nosaltres, han realitzar tota una sèrie d’activitats que han anat des d’excursions per conèixer el més destacat del nostre territori com són les caves de Sant Sadurní d’Anoia, la Pedrera i el Parc Güell, o el Museu Paperer de Capellades, com a participar en activitats pròpies d’estudiants per aprofundir en el coneixement de la llengua castellana .

Durant la seva estada no ha faltat el recorregut pels indrets més destacats de la nostra ciutat i han finalitzat la seva visita aquest dimarts, on han estat rebuts per les autoritats del nostre Ajuntament amb un acte de grat record.

Després de conviure amb les famílies dels nostres estudiants esperem que aquesta relació d’amistat no acabi un cop acabat l’intercanvi i que, algun dia, ens puguem tornar a retrobar tots!

El nostre hort

2 maig 2012
El nostre hort

És necessari i convenient conscienciar als nens de la importància de l’entorn natural, de la seva cura i del respecte que es mereix. 

És per això, que aquí a la Llar, com ja sabeu molts dels pares de l’escola, hem fet un hort urbà on plantem cebes, pastanagues, enciams, pèsols, tomàquets, carbassons, cogombres, bròquils… L’objectiu és veure com els plantem, creixen i observar la transformació que pateixen des de que són una llavor fins que arriben al nostre plat i ens ho podem menjar. 

Els nens es senten implicats en la feina i gaudeixen amb les activitats posteriors que se’ls proposa com per exemple tastar els fruits collits (amanides, etc.), o utilitzar-los per altres finalitats (pintar amb maduixes, estampar pintura amb pastanagues, etc.)

 Esperem ajudar a aquests infants a créixer amb un respecte especial cap al món que els envolta, fet que els ajudarà a ser millors persones.

Alumnes de CFGS d'Infantil a la granja escola

Qui ha dit que els grans no ens podem divertir? Com cada any els alumnes de CFGS d’Educació Infantil de l’Acadèmia Igualada hem anat d’excursió a una Granja-escola, però enguany ha estat una sortida diferent, hem provat d’anar-hi dos dies i l’experiència ha estat més que bona, boníssima, els alumnes han gaudit molt de la sortida i tot gràcies als monitors que vam tenir a Cal Diable, una acollidora granja-escola de Pontons.

Vàrem arribar el dijous al matí, ens vam instal·lar i vam fer una visita per la Granja, per fer-ho més dinàmic ens van fer un concurs sobre els animals i després ens van separar per grups per conèixer més de prop cada animal.

Per la tarda vam fer una sortida pel bosc, la qual es va veure aigualida pel xàfec que ens va caure. Tot i així, després d’assecar-nos i menjar un pa amb xocolata, vam seguir l’excursió per un altre camí. Però un dels millors moments va ser a la nit, quan els monitors van preparar unes danses i jocs molt animats, i per acabar…. ens van fer un repertori de cançons de bona nit.

L’endemà, vam fer un taller de galetes de xocolata i vainilla molt bones, i per acabar uns jocs de cucanya per estirar les cames. La tornada va ser molt trista, la sortida s’havia fet curta i ara els alumnes ja tenen ganes de repetir-ho. La veritat és que tots hem tornat amb les piles carregades i amb ganes de fer coses, doncs a part de divertir-nos com a nens, els monitors, ens van fer unes explicacions molt didàctiques de cada activitat. 

Esperem repetir-ho l’any vinent i gaudir-ho tant com aquest!

Escola verda
Escola verda
Escola verda
Escola verda
European Commission
ECHE
Copyright © 2010 - C/ Sant Josep, 110-112 - 08700 Igualada - Nota legal