Notícies Acadèmia Igualada

Els recursos materials i humans de l’Acadèmia Igualada es complementen amb una intensa acció tutorial que té cura de la formació acadèmica i humana de l’alumne/a.

Tel. 93 803 14 94

NOTÍCIES

PROJECTE COMENIUS

28 maig 2014
PROJECTE COMENIUS

La setmana passada, mestres i alumnes de nou països diferents van visitar-nos a Igualada. Aquest viatge era l'últim que estava inclòs en les activitats programades dins del projecte COMENIUS "Sharing Traditions Creating Unity" que s'ha desenvolupat a l'Acadèmia durant els dos últims cursos. 

Durant aquests dies, els alumnes de la nostra escola han compartit la nostra cultura i tradicions amb mestres i alumnes dels països participants en el  projecte. Els mestres forans han realitzat classes als nostres alumnes i han pogut gaudir d'actuacions pròpies de Festa Major, com ara el Ball de Diables "Mal Llamp" i de danses catalanes a càrrec d'alumnes de l'Agrupació Folklòrica d'Igualada  i el Ball de Gitanes de Vilafranca. Tot i les diferents nacionalitats, els alumnes han utilitzat l'anglès per comunicar-se ja que és la llengua vehicular del projecte.

A més a més, han tingut l’oportunitat d'anar a l'Ajuntament d'Igualada, on han estat rebuts per la regidora d'Educació i també han visitat Sitges i Barcelona, on han pogut veure la Sagrada Família, el Parc Güell, el Barri Gòtic i les espectaculars vistes de Barcelona des de Montjuïc. Els alumnes de 6è de Primària han acollit als alumnes dels diferents països i han aprofitat molt aquesta experiència.

PROJECTE D'EMPRENEDORIA DE 5è

Dintre les activitats del Projecte d’Emprenedoria que portem a terme els alumnes de               5è A i 5è B, aquestes dues darreres setmanes hem portat a terme noves activitats.

Una d’elles ha estat l’assessorament per part del pare d’un alumne (  el Sr. Carles Muñoz), sobre la decoració de la nostra paradeta i el disseny dels cartells anunciadors.

També hem visitat el Taller Àuria, on hem pogut veure d’ a prop com és i com funciona una cooperativa.

Tot això ens ha ajudat molt de cara al nostre Projecte I sobretot en la seva aplicació en la gran activitat de cloenda que serán les parades a on vendrem els productes elaborats per nosaltres.

Us fem saber que el proper dissabte 24 de maig de les 10h del matí fins a les 13h ens trobareu a la nostra paradeta, a la Plaça de l’Ajuntament i ens plauria molt que vinguéssiu a veure’ns i a comprar.

Us esperem a tots!!!

 

BUSQUEM TERRATRÈMOLS

20 maig 2014
BUSQUEM TERRATRÈMOLS

En motiu de la Setmana de la Ciència, els alumnes de batxillerat, van assistir a la xerrada de l’activitat “Busquem terratrèmols”, organitzada des de l’àmbit de Ciències i amb la participació de l’investigador Jordi Diaz Cusí, del Consell Superior d’Investigacions Científiques (CSIC).

L’activitat va constar, primer, d’una xerrada sobre els terratrèmols, on s’aprofundia en els coneixements explicats a l’aula, i es tractaven temes com les causes que els originen, on es produeixen, com es detecten, com es mesuren, o quines conseqüències tenen. I segon, com instal·lar un sismòmetre, per tal de detectar possibles sismes. El sismòmetre es va instal·lar al laboratori, i durant tres setmanes estarà enregistrant en temps real qualsevol terratrèmol o activitat sísmica.

NOVA TROBADA AMB ELS ALUMNES DE L'ESCOLA AURIA

Els alumnes de 1r d'ESO es van retrobar amb els alumnes de l'escola Auria. Ara, ens tocava el torn de visitar les seves instal·lacions. Ens van ensenyar com treballaven un dia qualsevol i va ser d'allò més interessant. Per últim vàrem jugar i compartir una estona al pati. 

 ENS VISITEN ALUMNES ALEMANYS

Els alumnes de l'institut "Berufs Kolleg am Wasserturm" de Bocholt, d'Alemanya ens han visitat al llarg d'una setmana dins de l'intercanvi que es realitza amb els alumnes de 1er de batxillerat.

El nostre centre els va organitzar des de classes de castellà, a visites culturals com el Museu de la Pell, o el procés d'elaboració del cava. No va faltar la rebuda per part de les autoritats municipals com tampoc la visita a la ciutat de Barcelona. 

 

1 2 3 siguiente
Escola verda
Escola verda
Escola verda
Escola verda
European Commission
ECHE
Copyright © 2010 - C/ Sant Josep, 110-112 - 08700 Igualada - Nota legal