Notícies Acadèmia Igualada

Els recursos materials i humans de l’Acadèmia Igualada es complementen amb una intensa acció tutorial que té cura de la formació acadèmica i humana de l’alumne/a.

Tel. 93 803 14 94

NOTÍCIES
GRAN PARTICIPACIÓ DE L'ACADÈMIA A LA CURSA POPULAR D'IGUALADA

El passat diumenge 23 d’octubre, 156 alumnes i familiars de l’escola van participar a la 33ª Cursa Popular d’Igualada, entregant-se amb el seu esforç i passant un matí esportiu col·lectivament amb altres companys. Hem sortit tots junts a fer pinya i a gaudir de l’esport recorrent els carrers d' Igualada. Des de l’escola, i en particular del departament d’educació física, us volem donar les gràcies a tots per participar i haver ajudat a guanyar el 2n premi amb l’escola amb més participants. També felicitar els 5 podis que hi va haver en nom de l’Acadèmia: Albert Lladó (professor), Gemma Fustes (mare), Aida Calleja, Marcel·la Solè i Júlia Solé (alumnes).

Moltes gràcies i enhorabona a tots

VISITEM EL CENTRE D'ESTUDIS DEL MAR DE SITGES

Divendres passat, els alumnes de Cicle Superior de primària vàrem anar al Centre d’Estudis del Mar de Sitges, per tal de realitzar uns tallers de descoberta i coneixement del medi litoral.

El treball, que es desenvolupa al CEM (Centre d’Estudis del Mar) al passeig marítim de Sitges, es basa en l’observació directa, en la participació activa, i en la descoberta de la diversitat d’espècies marines. Es realitzen estudis de les diferents comunitats d’organismes del nostre litoral, de la seva importància en el cicle de la vida i de les repercussions de l’activitat humana sobre el mar.

Primer vàrem fer una introducció al món animal i vegetal del nostre litoral mediterrani, donant molt d’èmfasi en la relació dels humans amb l’ecosistema marí. Després vàrem anar a la platja, per tal de veure els organismes marins en el seu medi habitual i n’agafàrem mostres, tant vegetals com animals. Al laboratori va tenir lloc la classificació de les mostres agafades i ens explicaren la importància de la planta marina Posidonia oceanica. Les mostres, un cop estudiades, van ser retornades al mar per un monitor.

La tercera part de l’activitat consistia en la projecció d’un audiovisual sobre les actuacions humanes prop de les costes (edificacions, regeneració de platges, contaminació …), els canvis que produeixen, en la morfologia del litoral, i de les accions a dur a terme per pal·liar aquests efectes. Tot plegat va ser molt interessant i vàrem aprendre un bon munt de coses que no sabíem.

Escola verda
Escola verda
Escola verda
Escola verda
European Commission
ECHE
Copyright © 2010 - C/ Sant Josep, 110-112 - 08700 Igualada - Nota legal