Notícies Acadèmia Igualada

Els recursos materials i humans de l’Acadèmia Igualada es complementen amb una intensa acció tutorial que té cura de la formació acadèmica i humana de l’alumne/a.

Tel. 93 803 14 94

NOTÍCIES

LA CASTANYERA DE PRIMÀRIA

31 octubre 2012
LA CASTANYERA DE PRIMÀRIA

 

Avui a la tarda un grup de castanyeres i boletaires han visitat l’escola. Durant la seva visita han explicat la seva història: d’on vénen, quants anys tenen, com es diuen i a què es dediquen. Han quedat molt sorpresos amb els avanços tecnològics del segle XXI ja que ells encara viatgen en ruc! A més a més, han repartit panellets i castanyes a tots els cursos. El grup de boletaires i castanyeres han estat caracteritzats pels alumnes de la classe de 5è. Els nens i les nenes de l’escola s’ho han passat tant bé que ja esperen la castanyada de l’any que ve!

CONCURS DE CARBASSES

31 octubre 2012
CONCURS DE CARBASSES

La festa de la castanyada és potser un bon moment per trencar un fals mite, segons el qual, la carbassa només forma part del costumari anglosaxó. A l’Acadèmia, sabem que el món canvia a un ritme vertiginós i que les nostres costums i tradicions estan en perill de ser substituïdes i  influenciades per costums forànies. La importància de l’anglès al món i les ganes de mantenir una festa típica catalana, ens ha fet unir la Castanyada amb el Halloween nordamericà.

A la Catalunya medieval ja hi havia el costum de preparar una carbassa buida amb una espelma al seu interior. L’objectiu era fer por i relacionar el món dels vius amb el món dels morts.  El Halloween actual, és una tradició semblant a la dels nostres avantpassats. Per aquest motiu l’escola organitza des de fa temps un concurs de carbasses entre els nostres alumnes de primària. Les ganes de ser innovadors  desperta la imaginació de l’alumnat i arriba a la concreció de veritables petites obres d’art. L’èxit del concurs porta a reunir desenes de carbasses al vestíbul de l’escola. La mostra d’enguany ha estat força visitada pels pares, i han estat els mestres els encarregats de votar-ne les millors.

Els guanyadors d’enguany han estat:

Laura Puga, Toni Jorba, Aitana Gonzàlez, Júlia Seuba, i Anna Martínez

CAMPIONAT DE SLOT-SCALEXTRIC ESCOLAR

Amb motiu del 17è. aniversari del Campionat  d’Espanya de Slot-SCALEXTRIC, els/les alumnes de 6è d’E. Primària vàrem participar en el  campionat escolar de Scalextric, organitzat per l’Associació Catalana de Slot i Fira d’Igualada.

Primer de tot, els organitzadors ens van deixar fer unes curses que no puntuaven.  L’objectiu era tenir una presa de contacte amb els comandaments, les pistes i els cotxes. Després de tot això, es va passar a les curses classificatòries. Els cinc que van obtenir millors resultats, van poder participar en la Final que se va celebrar el divendres a les cinc de la tarda. Els guanyadors  van rebre com obsequi un Scalextric  i els finalistes, un cotxe també de la mateixa marca.

Com sempre, va ser una experiència molt divertida i interessant, en la qual  calia no deixar-se portar per les ganes de córrer en els trams que exigien un millor domini del control a més a més, de  tenir  una bona estratègia per arribar guanyador a la meta.

CURSA POPULAR

23 octubre 2012
CURSA POPULAR

El passat diumenge, 21 d’octubre, va tenir lloc la 34ª Cursa Popular d’Igualada. Alumnes i familiars de l’escola van participar tot i que el temps no ens acompanyava gaire. Va ser un matí passat per aigua, però, on pares i fills, mestres i alumnes vàrem compartir una estona esportiva  agradable. Des de l’escola, i en particular el departament d’educació física, us volem donar les gràcies a tots per la vostra participació. També volem felicitar els podis assolits per  Gemma Fustes (mare),  Marcel·la Solé i Júlia Solé (alumnes).

Esperem que l’any vinent el temps ens acompanyi i puguem tornar a gaudir de la cursa popular.

Moltes gràcies i enhorabona a tothom per la vostra participació.

ENS AGRADA LA NOSTRA ESCOLA

16 octubre 2012
ENS AGRADA LA NOSTRA ESCOLA

Els nens i nenes de Parvulari  després de les primeres setmanes de curs coneixem millor la nostra escola. Hem recorregut tot l’edifici retrobant companys i mestres en aules que ja coneixien i  buscant altres espais que encara quedaven per explorar. Hem saludat a totes aquelles persones que treballen al nostre Centre i que ens fan un ambient  més acollidor i agradable.

Els alumnes de P-5, Pingüins i Dofins, hem sortit al carrer per veure l’escola des d’una altra perspectiva. Hem observat i localitzat les instal·lacions on habitualment anem a jugar, a aprendre i a compartir vivències amb altres nens , hem mesurat  l’amplada de les parets de l’escola,  hem comptat quants pisos fa d’alçada i, quants arbres i papereres hi ha al davant de la nostra façana. Després, a la classe, hem fet un dibuix de tot el què hem après.

Ha estat un inici molt enriquidor ja que hem anat descobrint petites coses que ens faran més grans.

1 2 siguiente
Escola verda
Escola verda
Escola verda
Escola verda
European Commission
ECHE
Copyright © 2010 - C/ Sant Josep, 110-112 - 08700 Igualada - Nota legal