Notícies Acadèmia Igualada

Els recursos materials i humans de l’Acadèmia Igualada es complementen amb una intensa acció tutorial que té cura de la formació acadèmica i humana de l’alumne/a.

Tel. 93 803 14 94

NOTÍCIES
SIMULACIÓ D'ENTREVISTES DE TREBALL A CFGS D'INFANTIL

Desprès  dels  anys de formació i preparació acadèmica, arribarà el dia que els alumnes finalitzaran els seus estudis i s’hauran de plantejar l’entrada al món laboral, en la majoria dels casos això significarà passar per la presentació d’un currículum, la realització d’unes proves psicotècniques, les entrevistes...

Els alumnes de 2n de cicles formatius, han estat treballant aquests temes i, amb la intenció d’ajudar-los a actuar de la millor manera possible, s’ha proposat la simulació d’una entrevista una mica especial.

L’entrevistador era el Sr. Toni Jorba, director de l’escola, qui un cop fetes les entrevistes, ha pujat a l’aula, ha valorat  individualment a cada un dels alumnes entrevistats  i,  ha exposat aspectes importants que caldrà tinguin en compte, tant pel que es refereix a la comunicació verbal com a la no verbal.

Els alumnes han reconegut que tot i ser conscients que era una simulació, han passat nervis, però també han valorat positivament la iniciativa i els consells rebuts.

Esperem que tot plegat els hi sigui útil en un futur proper.

XERRADA DEL DR. JOSEP Mª SOTO

El Parlament Europeu i l’European Resuscitation Council han declarat el 16 d’octubre de 2013 com “Diada Europea de Conscienciació sobre l’Aturada Cardíaca”. El lema escollit és “Nens salvant vides, aprenent RCP a les escoles”.

És per això, que el Dr. Josep Ma Soto, en nom del Consell Català de Ressuscitació, ens ha fet als/les alumnes de 3r d’ESO i CFGS, una xerrada per tal de prendre consciència del problema que representa l’aturada cardíaca, la qual és responsable que a Catalunya hi hagi una mort sobtada cada dues hores i mitja.

CURSA POPULAR D'IGUALADA

25 octubre 2013
CURSA POPULAR D'IGUALADA

El passat diumenge, 20 d’octubre, va tenir lloc la 35ª Cursa Popular d’Igualada. Alumnes i familiars de l’escola van participar i compartir una estona esportiva  i agradable. Des de l’escola, us volem donar les gràcies per la vostra participació. També volem felicitar els podis assolits per  Gemma Fustes (mare), Marcel·la Solé i Júlia Solé (alumnes).

Esperem tornar a gaudir l’any vinent de la cursa popular i ser un major nombre de participants, ja que per pocs alumnes no vàrem aconseguir pujar al podi com a escola amb més gran participació.

Moltes gràcies i enhorabona a tothom per la vostra participació.

COMENIUS 'Sharing Traditions Creating Unity'

Durant la setmana anterior, cinc alumnes de 6è de primària van visitar Itàlia i concretament Trevi, un poble situat a la regió d’Umbria. Aquest viatge estava inclòs en les activitats del projecte COMENIUS 'Sharing Traditions Creating Unity' que s'està desenvolupant a l'Acadèmia durant aquest curs.

Aquests dies, els alumnes han compartit les seves cultures i tradicions amb alumnes dels deu països participants al projecte. Han assistit a classes, on han pogut ensenyar paraules i expressions bàsiques en català i castellà als nois i noies dels altres països amb qui compartien les activitats.

 A més a més, han tingut l’oportunitat de visitar Roma i diversos poblets de la regió: Spoletto, Assissi i Orvietto. Els alumnes han estat allotjats a les cases de diferents famílies italianes i han gaudit molt d'aquesta experiència.

L’activitat del projecte COMENIUS no acaba aquí, ja que durant aquest curs, més alumnes de 6è podran viatjar a altres països i la nostra escola, a finals del mes de maig del 2014, tindrà l’honor d’acollir a alumnes i mestres de les diferents escoles participants.

Taller de meteorologia

8 octubre 2013
Taller de meteorologia

Amb motiu de la tradicional Fira de Setembre, els alumnes de 5è i 6è d’Educació Primària, vàrem participar en un taller de meteorologia.

L'activitat la vàrem realitzar al recinte del Parc de l’Estació Vella. Monitors de l’Observatori de Pujalt ens van explicar, mitjançant experiments molt interessants, els conceptes bàsics sobre els fenòmens atmosfèrics. Així ens van familiaritzar amb els coneixements per a portar a terme l’observació meteorològica.

També vàrem tenir ocasió d’observar el sol amb unes ulleres especials, i la lluna, mitjançant uns telescopis. Va ser una experiència molt interessant que esperem ampliar en propers tallers.

Escola verda
Escola verda
Escola verda
Escola verda
European Commission
ECHE
Copyright © 2010 - C/ Sant Josep, 110-112 - 08700 Igualada - Nota legal