Notícies Acadèmia Igualada

Els recursos materials i humans de l’Acadèmia Igualada es complementen amb una intensa acció tutorial que té cura de la formació acadèmica i humana de l’alumne/a.

Tel. 93 803 14 94

NOTÍCIES

Música i emocions

29 novembre 2011
Música i emocions

Del 21 al 25 de novembre i sota el nom de “música i emocions”, l’etapa d’Educació Primària de l’Acadèmia Igualada ha celebrat la seva setmana de la música. Enguany, la seva temàtica ha permès a l’alumnat conèixer el poder de l’art musical per despertar i desenvolupar les principals emocions de l’ésser humà: l’alegria, la tristesa, la por, l’estimació i la sorpresa entre altres.

Al llarg de la setmana, s’han desenvolupat audicions comentades, concerts de música en directe amb alumnes de la mateixa Acadèmia com a intèrprets i el taller “com puc emocionar?” realitzat pel mateix mestre especialista de música del centre, Xavi Piñol.

Per finalitzar la setmana “música i emocions”, el divendres 25 de novembre els alumnes de l’Acadèmia Igualada varen gaudir del concert de K –BRASS, un excepcional grup d’instruments de vent - metall de l’Escola de Música de Sant Andreu de Barcelona, format per més d’una quinzena de nois i noies, tots ells estudiants de música d’entre 12 i 18 anys,  i que sota la direcció i les interessants explicacions del pedagog Daniel Navarro van apropar la seva música a l’alumnat d’una forma excepcional, directe i pràctica. Finalment, els alumnes varen poder fer tota mena de preguntes i comentaris als intèrprets convertint l’esdeveniment en una activitat extraordinària i de gran contingut pedagògic

Visitem les muntanyes de Montserrat

El divendres 18 de novembre, els alumnes de 3r A i B i els alumnes 4t vàrem visitar el monestir i les muntanyes de Montserrat.

Un cop arribats i després d’esmorzar va començar la nostra aventura. Decidits i amb ganes d’aprendre vàrem agafar el funicular cap a Sant Joan i tot seguit caminant, vàrem seguir la ruta de les ermites escoltant les explicacions sobre la vegetació i la fauna de la muntanya fins arribar novament al monestir per escoltar el Virolai cantada per l’Escolania de Montserrat.

Després d’haver explorat la biodiversitat de la muntanya més representativa dels catalans i com no, després d’escoltar el Virolai, ja estàvem preparats per un bon dinar i gaudir una mica d’un dels parcs infantils del recinte monàstic.

Ens ho varem passar d’allò més bé!

Visitem les caves Freixenet

Els nens i nenes de Cicle Inicial d’ E. Primària (1r A i B i 2n A i B) hem anat d’excursió a Sant Sadurní d’ Anoia a visitar les “Caves Freixenet” on hem  après d’una manera entretinguda i divertida el procés d’elaboració del cava.

Hem visitat la part antiga de les caves on el guia i el “nen de Freixenet” ens han explicat el procés d’elaboració del cava amb una sèrie d’audiovisuals.

També hem vist la part més moderna i mecanitzada. Així hem descobert l’evolució del procés de fabricació d’aquest producte, el cava, al llarg de la història.

Hem pujat al tren de les Caves Freixenet que ens ha passejat per les instal·lacions, al llarg de túnels i túnels...

Hem comprovat que la bodega és realment immensa!

Després de tanta emoció ens han convidat a degustar el most que ens ha despertat el sentit del gust i de l’olfacte. Estava boníssim!

Ens hem dirigit a les vinyes i allà hem après les parts del cep (arrels, soca, creu, pàmpols i raïm...). Els hem pogut tocar i descobrir-ne les seves textures, la suavitat de les fulles, l’aspror de les soques...

Ens ha fet un bon dia i hem dinat al Parc de la Rambla. Ja amb les energies recuperades hem jugat al parc fins a l’hora de marxar.   

Finalment, hem tornat cap a Igualada amb moltes coses apreses i experiències viscudes.

CAMPIONAT ESCOLAR DE 'SLOT'

7 novembre 2011
CAMPIONAT ESCOLAR DE 'SLOT'

Dijous passat, dia 3 de novembre, els/les alumnes de sisè d’E. Primària  varem tenir ocasió de participar en un campionat escolar de “Slot” que es va celebrar en el recinte on s’ubiquen habitualment les  Fires a Igualada.

Les proves que es realitzaren dijous, eren classificatòries. Primer de tot es feren unes voltes de pràctiques per tal d’anar-se familiaritzant amb els comandaments dels cotxes i amb el circuit. Després es van fer curses, per grups, de vuit minuts cadascuna.

Els tres millors classificats, de totes les curses realitzades, van ser els qui van passar a les finals que es realitzaren divendres a les cinc de la tarda i en les que es competia amb els tres millors classificats de la resta d’escoles participants.

Va ser una molt bona experiència, a més a més de molt divertida. Aquest tipus d’activitat exigia mantenir una bona atenció i un bon control del comandament ja que , sovint, es volia córrer més que els altres, els cotxes sortien de la pista i era més important la constància i la prudència que no pas la velocitat en si mateixa.

En acabar la prova varem tenir ocasió de visitar la Fira i contemplar els magnífics circuits que hi havia muntats, tots ells molt espectaculars. Recreaven espais molt diversos plens de detalls que ens cridaren l’atenció i van ser molt comentats.

Halloween

3 novembre 2011
Halloween

Durant la última setmana d’octubre, a l’Acadèmia vàrem celebrar Halloween.
 
Des del departament de Llengua Anglesa de l’escola es va proposar als alumnes que, amb l’ajuda dels seus pares, dissenyessin i creessin  les seves pròpies carbasses decorades (jack o’ lanterns) amb diferents materials, alguns d’ells reciclats, ja que la nostra escola és “Escola Verda”.
 
La iniciativa va tenir una gran acceptació amb més de 115 carbasses, que van estar exposades al vestíbul de l’escola durant tota la setmana.
 
Les millors carbasses van tenir un lot de llibres de lectura en llengua anglesa com a premi.

1 2 siguiente
Escola verda
Escola verda
Escola verda
Escola verda
European Commission
ECHE
Copyright © 2010 - C/ Sant Josep, 110-112 - 08700 Igualada - Nota legal