Notícies Acadèmia Igualada

Els recursos materials i humans de l’Acadèmia Igualada es complementen amb una intensa acció tutorial que té cura de la formació acadèmica i humana de l’alumne/a.

Tel. 93 803 14 94

NOTÍCIES
Alumnes de Batxillerat a Bocholt (Alemanya)

El dimecres passat es va iniciar l'intercanvi amb l'escola alemanya Beruskolleg amb Wasserturm de la ciutat de Bocholt. El grup d'estudiants de 1er de Batxillerat va arribar a la ciutat sense cap incidència i van conèixer les respectives famílies que els havien d'allotjar. Ahir van tenir una recepció a l'Ajuntament de la ciutat i avui han viatjat fins a la ciutat de Münster.

Demà faran activitats amb les respectives famílies. Des de Bocholt ens han enviat records per a tots els membres de l'escola.

Projecte COMENIUS

30 novembre 2012
Projecte COMENIUS

Durant aquesta setmana, dues mestres de l'Acadèmia, la Montse i l'Eli han
viatjat a Grimsby, Anglaterra, per continuar treballant amb el
projecte Comenius "Sharing Traditions Creating Unity", que durant
aquest curs i el següent es realitzarà a la nostra escola juntament
amb nou països més.

Durant aquest viatge, hem pogut viure el dia a dia d'una
escola a Anglaterra. Els alumnes ens han ensenyat l'escola i el seu
funcionament.

La reunió amb els mestres dels altres països ha estat molt fructífera,
ja que s'han planificat els propers intercanvis amb alumnes de 6è de
primària, que es realitzaran a partir del proper mes de febrer.
Aquests alumnes tindran l'oportunitat de viatjar a alguns dels països
que participen al projecte, de manera que podran descobrir de primera
mà els costums i les tradicions de diferents cultures.

En aquesta reunió, els mestres dels 10 països s'han intercanviat les
cartes que els alumnes de totes les escoles havien escrit. Aquests ja
les esperen amb moltes ganes. La motivació i la inquietud dels nostres
alumnes en aquest tipus d'activitats ens animen a continuar endavant
amb aquest projecte i a començar-ne de nous.

PRÀCTIQUES D'EDUCACIÓ INFANTIL A LONDRES

El passat dimarts dia 20 de novembre els alumnes de Cicles Formatius d’Educació Infantil de l’Acadèmia Igualada van tornar de Londres on van viure vuit dies intensos, plens de moments i experiències.

Anualment els alumnes de 2n de C.F.G.S. d’Educació Infantil tenen l’oportunitat d’anar a fer pràctiques a Londres a una llar d’Infants anglesa, concretament al Little Unicorn Nursery situada al CanaryWharf, a la zona financera de la capital anglesa.

Aquest any van ser un total de 14 alumnes, acompanyats de dues professores, els que van tenir l’ocasió de poder marxar. Durant els cinc dies d’estada a la llar els alumnes van poder fer pràctiques a les diferents classes, van poder interactuar directament amb els infants i fer activitats amb ells, sempre acompanyats de les educadores de la llar. Una de les coses que va sobtar més als alumnes va ser les baixes ràtios que tenen, molt diferents a la que tenim aquí, mentre a Catalunya tenim una ràtio de 8 alumnes per educadora amb nens de M0, allà és de dos infants per educadora.

A més a més, van poder comprovar un nou model educatiu bastant diferent al que tenim nosaltres, i això els hi va marcar de manera positiva!

A part de complir amb l’objectiu principal de conèixer de prop les llars angleses també vam aprofitar l’estància per visitar els llocs més concorreguts de Londres, en els quals ja es respirava l’esperit Nadalenc. Vam veure el conegut Big Ben, el CamdenMarket, Harrods, el canvi de Guàrdia de BuckinghamPalace, entre d’altres. I fins i tot alguns van aprofitar per veure el museu de cera de MadameToussauds i d’altres van pujar a la sorprenent nòria de LondonEye.

En definitiva ha sigut un viatge enriquidor, que ha servit per conèixer un nou model educatiu, una magnífica ciutat i una mica més als nostres companys. Esperem repetir-ho l’any vinent!

SORTIDA DE TARDOR P3, P4 i P5

Els nens i nenes de P-3, P-4 i P-5 vam anar d’excursió a “Aidina Park” , a La Torre de Claramunt. Va ser un dia especial i diferent, fora de l’escola i en contacte amb la natura.

La nostra aventura va començar a primera hora quan vam pujar a l’autobús. Sempre ens fa molta il·lusió anar en un cotxe tan gran, amb els amiguets, amiguetes i amb les nostres senyoretes, cantant i rient!

Un cop vam arribar al nostre destí, vam esmorzar i ens vam organitzar per  visitar els animals de la granja: galls, gallines, porcs, porcs vietnamites, emús, cabres, ànecs, galls d’indi,... Tot seguit, ens vam dirigir a la zona eqüestre i  ens van ensenyar els diferents estris necessaris per cuidar i netejar els cavalls i els ponis: pintes, estríjols, raspalls, ronsal, sella,...

A les quadres, vam tenir la possibilitat de poder acaronar-los, donar-los de menjar i fer-nos fotos amb ells. Va ser molt emocionant i enriquidor i...Quants cuidats necessiten els animals!!!

Encara quedava molt dia per davant: els nenes i les nenes de P5 vam fer una ruta pels voltants i vam descobrir un petit bosc en el qual vam poder observar la natura en aquesta època de l’any i tots plegats, vam gaudir del dinar que portàvem a la motxilla i dels jocs dirigits per les mestres .

Va ser un dia molt divertit i per recordar!

Esperem aviat que arribi una altra excursió perquè ens ho vam passar MOOOOOLT BÉ!!!!!!

SETMANA DE SANTA CECÍLIA A LA LLAR

A la nostra escola celebrem  varies setmanes temàtiques al llarg del curs, i de totes, “La Setmana de la Música”,  és la que més ens agrada als nens i nenes de  la Llar d’Infants.

Aquests dies fem volar la imaginació i construïm un instrument utilitzant materials  reciclats, escoltem diferents audicions de grans compositors i gaudim  descobrint els instruments del racó musical  de l’aula.

Per concloure aquesta setmana diferent, el mestre especialista de música de l’escola, Xavi Pinyol, ens ha meravellat amb un concert molt especial de saxo.

1 2 3 siguiente
Escola verda
Escola verda
Escola verda
Escola verda
European Commission
ECHE
Copyright © 2010 - C/ Sant Josep, 110-112 - 08700 Igualada - Nota legal