Notícies Acadèmia Igualada

Els recursos materials i humans de l’Acadèmia Igualada es complementen amb una intensa acció tutorial que té cura de la formació acadèmica i humana de l’alumne/a.

Tel. 93 803 14 94

NOTÍCIES

"PODRIES"

28 novembre 2013

Si haguessis nascut
En una altra terra,
Podries ser blanc,
Podries ser negre...
Un altre país
Fora casa teva,
I diries "sí"
En un altra llengua

Joana Raspall

(fragment)

 

El passat dimecres 20 de novembre, amb motiu de la celebració del Dia Universal dels Drets dels Infants, els alumnes de segon cicle d’Educació Infantil van escoltar el poema “Podries” de la poetessa Joana Raspall, amb la intenció de fer una petita reflexió sobre la condició humana i la relació amb la nostra societat. A continuació, van plasmar la idea de tots som iguals i alhora diferents en un mural molt bonic i representatiu.

Amb aquesta primera iniciativa obrim pas a un conjunt d’activitats que tindran lloc al llarg del curs per commemorar el centenari del naixement d’aquesta poetessa.

Els nostres alumnes continuaran treballant i coneixent la seva vida i obra artística com a homenatge a una de les principals figures de la literatura infantil i juvenil en català.

PROJECTE D'EMPRENEDORIA

26 novembre 2013

Els alumnes  de 5è de primària hem endegat un nou projecte: un treball d’emprenedoria per a les escoles.

Tot plegat simula la creació d’una empresa amb tot el que això comporta: elecció dels càrrecs de govern, elaboració d’estatuts, permisos corresponents, ...

Aquesta setmana ja hem escollit els presidents, els secretaris i els tresorers de cada una de les cooperatives (una de 5è A i l’altre de 5è B).

Tots els alumnes estan molt engrescats amb el projecte, i si els ho pregunteu, segur que estaran encantats de donar-vos més detalls de tot el què fem.

Setmana de la Música

25 novembre 2013
Setmana de la Música

Al llarg de la setmana passada, i amb motiu de la festivitat de Sta. Cecília, patrona dels músics, a l’Acadèmia vam celebrar la Setmana de la Música posant especial atenció en els ritmes, els instruments de percussió i la Batucada.

Des dels més petits d’Educació Infantil fins als més grans de Primària i  de Secundària vam  poder participar en les nombroses activitats que estaven previstes.

Vam  gaudir de diferents audicions de música en viu , interpretades  pel nostre especialista de música Xavi Piñol i per alguns dels alumnes de la nostra escola. També vam treballar diversos conceptes musicals en varies sessions didàctiques percussionistes i en un divertit i laboriós taller de construcció d’instruments amb material reciclat.

Ens van visitar el percussionista Santi Bertran, professor de l’escola de Música “LAM” i el pare de l’escola David Murga qui ens van mostrar els secrets de la batucada i de la bateria respectivament!

La Setmana de la Música va acabar el divendres 22 de novembre a la tarda amb l’actuació de la batucada “Batinkat” al pati de l’escola.

Enguany cal agrair la col·laboració dels alumnes, pares i mares de l’Acadèmia i de l’Escola de Música “LAM” en l’organització d’aquesta musical i intensa setmana.

XERRADA-TALLER. “ Fem-los Créixer “. UNHCR / ACNUR / UNESCO

Els alumnes de tercer  de primària vam realitzar el taller “ Jo em dic Brisa, i tu? .

Aquest taller és una bona oportunitat per què els infants i la comunitat educativa pugui apropar-se a la realitat de les migracions forçades que, malgrat sembli molt llunyanes, són històries de persones i famílies  que a vegades ens queden molt a la vora. Una realitat que pot aportar valors molt rellevants en aquesta etapa de la vida dels nens i nenes.

Vam aprofitar molt l’activitat i el resultat va ser molt positiu per a tots i per comprendre molt més bé la paraula refugiat.

Treballem al laboratori

20 novembre 2013
Treballem al laboratori

L’altre dia vam fer un treball conjunt inter-cicles .

Els/les alumnes de 1r de batxillerat ,  al Laboratori, van dur a terme una classe destinada als alumnes de 6è d’E. Primària.

Els alumnes més grans van ser qui van fer les explicacions pertinents, als alumnes més joves,  sobre  les parts , el funcionament i la utilització del microscopi.

El treball es portà a terme per grups. Cada alumne de Batxillerat treballava amb un grup dels alumnes de 6è.

Va ser una sessió molt dinàmica en la que tots van aprendre moltes coses. Va haver-hi l’oportunitat d’observar diferents tipus de cèl·lules i d’altres preparats, es van poder fer moltes preguntes i donar molts aclariments sobre qualsevol tipus de dubte.

Va ser una experiència molt enriquidora que de ben segur valdrà la pena repetir.

1 2 3 4 siguiente
Escola verda
Escola verda
Escola verda
Escola verda
European Commission
ECHE
Copyright © 2010 - C/ Sant Josep, 110-112 - 08700 Igualada - Nota legal