Notícies Acadèmia Igualada

Els recursos materials i humans de l’Acadèmia Igualada es complementen amb una intensa acció tutorial que té cura de la formació acadèmica i humana de l’alumne/a.

Tel. 93 803 14 94

NOTÍCIES

2na TROBADA DE PREBENJAMINS

26 novembre 2014
2na TROBADA DE PREBENJAMINS

El dissabte 22 de novembre tingué lloc la 2ª trobada de prebenjamins. Els nostres alumnes a nivell de futbol sala, van competir contra l’escola Ateneu.

Van jugar: Toni Bonet, Victor Vallés, Jan Ramírez, Alex Rodríguez, Oscar Puga, Álvaro González, Cesc Torres i Mikel Sánchez.

SETMANA DE LA MÚSICA

25 novembre 2014
SETMANA DE LA MÚSICA

Del  17 al 21 de novembre, i en motiu de la festivitat de Sta. Cecília (patrona dels músics) a l’Acadèmia hem celebrat la Setmana de la Música. Enguany la seva temàtica ha estat les agrupacions musicals i ens ha permès conèixer els secrets de l’orquestra, la banda, la coral i la cobla.

Des dels més petits fins als més grans hem gaudit d’un bon nombre d’interessants activitats musicals. Hem treballat l’hàbit d’escolta tot participant de les audicions amb música en viu interpretada pels alumnes de la mateixa escola i d’en Xavi Piñol (el nostre especialista de música). Els més petits hem dibuixat els nostres instruments musicals per ensenyar-los a en Tobias Gossmann, el director d’orquestra que ens ha visitat per explicar-nos l’organització dels seus instruments i les seves principals eines de treball: la partitura i la batuta. D’altres hem anat a l’Ateneu a escoltar el concert de la JOSA (Jove Orquestra Simfònica de l’Anoia). També hem pogut visitar als nostres companys de 6è d’Educació Primària que a través del projecte SonaEscola, estan assajant  amb els seus trombons, trompetes, clarinets i saxòfons tot formant petites bandes de vent.

Com és tradició la Setmana de la Música ha acabat amb un gran concert, aquest cop amb el grup “Laia Porta Trio” que ens ha fet gaudir de les melodies de les més conegudes cançons infantils i tradicionals a ritme de jazz.

El treball musical d’aquesta setmana, la participació en el projecte SonaEscola, l’extraordinari Concert de Nadal i la presència de l’activitat musical a les aules al llarg del curs acadèmic entre altres, mostren l’aposta clara que l’Acadèmia fa envers la Música entesa com a una excepcional eina d’aprenentatge que al mateix temps permet treballar importants valors de la societat actual com el respecte, l’escolta, el treball en grup, la constància i l’esforç.

Trobada alumnes de P5

20 novembre 2014
Trobada alumnes de P5

Durant el present curs es realitzaran quatre trobades esportives amb els alumnes de P5 de les diferents escoles de la comarca.

El passat dissabte, 15 de novembre, tingué lloc la primera trobada corresponent a la temàtica “Els Jocs tradicionals”. Es celebrà a la plaça de cal Font. Hi vàrem participar amb 16 alumnes els quals s’ho van passar d'allò més bé. Tot i ser un matí fred, van poder conèixer i practicar jocs com: les cadires, lluita de galls, el mocador, cursa de sacs, la xarranca, saltar a corda, el mikado, la bomba i el pica paret.

Estem ben segurs que va ser un matí molt ben aprofitat i divertit. Ara ja esperem la propera trobada amb moltes ganes.

"L'home i l'aigua"

20 novembre 2014

La setmana passada, els alumnes de quart de primària vam anar al Museu Comarcal per tal de visitar l'exposició "L'home i l'aigua". Vam aprendre com, des dels inicis, l'home ha aprofitat aquest recurs tan preuat.
Primer de tot, ens van explicar les diferents formes d'obtenir-la al llarg del temps: pous, cigonyes, sínies i timpans. Seguidament, vam poder veure quins invents hi ha hagut durant el segle passat relacionats amb l'aigua, com diversos tipus de piques i banyeres, neveres o rentadores. Per finalitzar, vam participar activament en una simulació on vam poder observar el funcionament d'aquests aparells. 
No cal dir que va ser una experiència molt enriquidora per a tots i totes!!

ELS ALUMNES DE CICLE INICIAL VISITEN EL TALLER “ENRIC OROBITG”

Els alumnes de Cicle Inicial vam visitar el poble de Verdú, aprofitant la visita al taller “Enric Orobitg”. Abans d’entrar al taller i aprendre tot el procés de creació d’una peça de ceràmica, vam poder veure com és la vida habitual d’un poble, el seu entorn rural, els paisatges que l’envolten i les feines més habituals relacionades amb la pagesia i la ceràmica.

Al cap d’una estona, va arribar la monitora del taller “Enric Orobitg” que ens va acompanyar fins al taller. Allà vam veure tots els passos que segueixen els terrissaires per a crear una obra mestra: l’obtenció del fang de la bassa, el funcionament del forn, la utilització del torn i l’elaboració d’una peça de ceràmica.

Vam gaudir de l’ofici dels terrissaires realitzant la nostra pròpia figura: un peix (els alumnes de 1r) i un pingüí (els alumnes de 2n), dirigit pel mateix mestre Enric.

Tan aviat com estiguin les nostres peces cuites, ens les portaran a l’escola i les podrem decorar amb pintures de colors!

1 2 siguiente
Escola verda
Escola verda
Escola verda
Escola verda
European Commission
ECHE
Copyright © 2010 - C/ Sant Josep, 110-112 - 08700 Igualada - Nota legal