Notícies Acadèmia Igualada

Els recursos materials i humans de l’Acadèmia Igualada es complementen amb una intensa acció tutorial que té cura de la formació acadèmica i humana de l’alumne/a.

Tel. 93 803 14 94

NOTÍCIES

CONCERT DE NADAL

19 desembre 2012
CONCERT DE NADAL

El passat divendres es va celebrar el concert de Nadal de l’Acadèmia, el qual va reunir entre familiars, amics, i cantants a més de mil persones al pavelló Mont-Aqua de Montbui.

La benvinguda del director va donar pas a l’espectacle ple d’il·lusió i esperit de Nadal. Amb una posada en escena excel·lent, i amb un ritme trepidant van anar desfilant els diferents grups de l’escola, des de CFGS d’Infantil, batxillerat, ESO, Primària fins a Infantil per l’escenari del pavelló. Cançons nadalenques en català, castellà, anglès i alemany, ens van deixar un bon regust de les festes que s'apropen i ens recorden la tasca educadora de l’escola en l’aprenentatge de les llengües dels seus alumnes.

L’actuació d’una hora va crear una atmosfera màgica, a vegades sorprenent i ens va envoltar a tots els assistents amb un alè d’esperança, caliu nadalenc i amor.

Des de l’escola volem agrair la participació i col·laboració de tothom i, desitjar a tots  un BON NADAL i FELIÇ ANY NOU!

RECEPTA PER NADAL

19 desembre 2012
RECEPTA PER NADAL

No donarem quantitats exactes perquè tots els ingredients d’aquesta recepta s’hauran de fer servir en grans dosis.

No tingueu por d’equivocar-vos perquè tot el que es fa amb el cor i la implicació té el gust de l’estimació.

No dubteu en convidar a tastar aquest BON NADAL a tots els que us envolten perquè en la diversitat de criteris està la clau per millorar.

No rebutgeu afegir condiments d’altres llocs perquè segur que enriquireu la vostra recepta.

 

 INGREDIENTS:

 

-         Tones d’amor.

-         Un generós grapat d'il·lusió .

-         Unes cullerades d’alegria.

-         Un bon got de solidaritat.

-         Un pessic de tradició.

-         Un polset d’amistat.

-         Grams de caliu.

-         Una porció de sorpresa.

-         Un munt de desitjos.

-         Un rajolí d’ infantesa.

-         Quilos d’esperança.

 

PREPARACIÓ:

Sense descuidar cap ingredient i amb delicadesa, paciència i sentiment, aboqueu-los TOTS plegats en cada moment de trobada, de reunió, de celebració. 

Barregeu-los amb energia per lligar-los ben fort.

No és tasca fàcil, és compromís de tots, impliqueu al vostre entorn des dels més petits fins als més grans.

Quan TOT estigui lligat, no descuideu el guarniment final que dona aquell toc especial i fa que  tots gaudíeu d’aquest BON NADAL.

En la nostra recepta aquest guarniment és...L’ESPERANÇA

(Fragment del guió del Concert de Nadal 2012)

UNS PESSEBRES MOLT ECOLÒGICS

Reciclar material porta a situacions originals i simpàtiques. Els alumnes de Parvulari hem fet un pessebre innovador. Des de fa anys com a Escola Verda, aprofitem les diades més especials del nostre calendari per difondre el reciclatge entre els nostres alumnes. És bo que la conscienciació social per la preservació del medi ambient comenci a l’escola i continuï a casa. Amb l’ajuda dels pares que van participar en el “Taller de pares” i amb la utilització taps d’ampolla, tetrabricks, rotllos de paper de cuina i WC, càpsules de cafè, i altres materials, hem realitzat tots els components que necessita un pessebre. La posada en escena la teniu a l’entrada de l’escola on podreu observar que una festa important pot tenir el mateix lluïment amb material reciclat que un comprat a la fira de Santa Llúcia. El nostre pessebre es troba acompanyat a la mateixa sala pel pessebre realitzat pels alumnes de 1er d’ESO, els quals també han utilitzat tot tipus de material reciclat, i per la decoració realitzada pels alumnes de CFGS d'Infantil.

Aquestes festes d’il·lusió i companyonia ens permeten amb aquest treball prendre consciència que tot pot servir per fer més sostenible el nostre món.

Bones Festes de Nadal i Bon Any Nou.

ELS ALUMNES DE 4RT DE PRIMÀRIA VISITEM L'AJUNTAMENT D'IGUALADA
Alumnes de 4rt a les portes de l'Ajuntament d'Igualada,

Els alumnes de 4rt A-B vàrem visitar l’ajuntament de la nostra ciutat.

A l’arribar, ens van ensenyar la sala de plens i ens explicaren fets molt interessants sobre l’edifici consistorial i els seus treballadors, així com qui formava l’equip de govern de la nostra ciutat, els seus regidors, etc... La visita ha estat molt interessant perquè hem contrastat tota la informació que hem estudiat a classe sobre aquest tema.

Finalment, després de visitar totes les instal·lacions, ens va rebre el mateix alcalde, Marc Castells, al seu despatx i ens va explicar dos projectes molt interessants en els que s’està treballant per la ciutat d’Igualada.

PROJECTE RIUS , 1er Batxillerat.

Com ja sabeu, els alumnes de l’Acadèmia tenim adoptat un tram del riu Anoia. Com és habitual, la classe de primer de batxillerat  ha realitzat la inspecció anual corresponent a la tardor.

La inspecció es basa en l’anàlisi de la qualitat biològica, fisicoquímica i hidromorfològica del riu.

Enguany, tot i que la qualitat fisicoquímica de l’aigua presentava uns nivells dins de la normalitat, el nostre tram de riu mostrava  símptomes de malaltia degut a  la presència dels següents bioindicadors: sangoneres (anèlid), ancylus (mol·lusc gasteròpode) i larves d’efimeròpters (insecte).

La propera inspecció serà realitzada a la primavera pels alumnes de 2n d’ESO.

1 2 siguiente
Escola verda
Escola verda
Escola verda
Escola verda
European Commission
ECHE
Copyright © 2010 - C/ Sant Josep, 110-112 - 08700 Igualada - Nota legal