Notícies Acadèmia Igualada

Els recursos materials i humans de l’Acadèmia Igualada es complementen amb una intensa acció tutorial que té cura de la formació acadèmica i humana de l’alumne/a.

Tel. 93 803 14 94

NOTÍCIES
INTERCANVI AMB ALUMNES D'ALEMANYA

Un any més, una trentena d’alumnes de 1er de batxillerat de l’Acadèmia han participat d’un intercanvi amb alumnes alemanys. Des de fa anys, l’Acadèmia ha posat en pràctica la necessitat que els nostres alumnes tinguin interès de comunicar-se en llengua anglesa i alemanya amb alumnes d’altres països. Aquest intercanvi ha de permetre als nostres estudiants adquirir un nivell que els ha d’ajudar en el seu futur professional. La convocatòria d’enguany s’ha organitzat amb una escola de la ciutat alemanya de Stade, a prop d’Hamburg.

Durant tota una setmana els nostres alumnes ha conviscut amb famílies alemanyes, amb les quals la llengua de comunicació ha estat sempre l’anglès o l’alemany. A més a més, es va assistir a classes; es va visitar diferents llocs d’interès cultural i històric; es va conèixer tradicions pròpies del territori...

El resultat ha estat una immersió lingüística i una experiència irrepetible. Ara, només ens resta esperar la seva visita, que es produirà durant el mes de març.

EXPERIMENTEM LES OLORS

22 desembre 2015
EXPERIMENTEM LES OLORS

Els alumnes de 3r de Primària A i B han anat al laboratori per treballar el seu olfacte.

Després d’haver estudiat els 5 sentits a Science, era el moment de treballar-los. Per això, han hagut d'identificar diferents olors i trobar la seva parella. Al principi ens ha costat una mica, però mica en mica els hem anat identificant. Hem pogut comprovar quina olor fa el vinagre, el suc de llimona, la colònia, la canyella i la vainilla, que ens han costat una mica més. Ens ho hem passat molt bé i hem comprovat que a vegades no és tan fàcil com sembla identificar olors.

Ja estem esperant el proper experiment!

CONCERT DE NADAL

21 desembre 2015
CONCERT DE NADAL

El passat divendres 18 de desembre l’espai esportiu Mont-aQua de Santa Margarita de Montbui va acollir de nou el seu, i ja desitjat Concert de Nadal, on més d’un miler de persones assistents van poden gaudir de l’acurada interpretació de nadales i cançons de Nadal complertes amb importants coreografies a càrrec dels alumnes de les etapes d’Educació Infantil, Educació Primària, Educació Secundària, Batxillerat i Cicles Formatius de Grau Superior.

Com ja es tradicional, l’esdeveniment va començar minuts abans de les 20.30h amb la projecció del making – of d’aquest concert amb una emotiva selecció d’imatges i vídeos que mostraren al públic el complex treball d’aquest esdeveniment, una activitat treballada amb esforç i il·lusió per part  de tota la comunitat educativa de la nostra escola.

Seguint l’objectiu de ser una escola emocionalment preparada, i sota el nom d’“Emociona’t”, les emocions van ser les protagonistes del fil conductor d’aquest esdeveniment: al llarg del concert, els nostres alumnes van omplir d’una manera molt especial el gran i il·luminat arbre que hi havia a l’escenari. Ho van fer amb una bola de Nadal, carregada precisament d’una emoció: alegria, por, tendresa, amor, gratitud, esforç ... acompanyada de la lectura de la lletra d’una cançó que representava cada una d’elles. Guarnir-lo ens va ajudar a a conèixen’s una mica millor.

El concert va acabar amb la interpretació conjunta de la cançó “Un beso redondo” de la reconeguda cantant Conchita qui, abans de començar aquesta darrera cançó es va dirigir al públic assistent a través d’un vídeo amb una dedicatòria tot agraint l’ús d’aquesta bonica cançó i el treball que en vàrem fer a partir d’aquesta.

Aquest esdeveniment és resultat de l’important implicació i treball desenvolupat per part de tota la comunitat educativa del centre. Alhora, és una mostra directa del tractament diferencial que l’Acadèmia Igualada ha adoptat vers la música fent-la present  en el seu dia a dia, utilitzant-la com una eina de dinamització cultural i social del centre i desenvolupant-la com una eina d’aprenentatge d’importants i actuals valors com són el respecte, l’esforç, la constància i el treball corporatiu i en equip.

El concert d’aquest any va tancar els actes de celebració del 75è aniversari de la nostra escola però recordeu que l’historia continua! 

Canviem el xip

21 desembre 2015
Canviem el xip

Els alumnes de tercer de Primària vam realitzar un taller per destacar el valor afegit que tenen els nostres alumnes amb la diversitat cultural. Es vol fer entendre que tot i les diferències existents a les aules podem arribar a l´entesa. S´ha de defensar els drets de tots i totes. Ens va servir per reflexionar sobre el tema i ser mes conscients de la problemàtica del dia a dia.

JA HA ARRIBAT EL TIÓ

17 desembre 2015
JA HA ARRIBAT EL TIÓ

Aquest matí ens ha arribat el Tió!!! Quina alegria!!! Ve del bosc i deu tenir set i gana. L’hem posat a l’entrada de l’escola. Cada dia, matí i tarda, li donem de menjar: patates, galetes, pa, peles de fruita.... L’hem tapat amb una vella manta que cada any ens el guarda del fred. I mentrestant, a la classe, preparem la seva cançó:

            Caga Tió,

Caga torró,

Avellanes i mató

Si no cagues bé

Et daré un cop de bastó

Caga Tió!

 

Sense voler fer-li mal, esperem la coca, les neules, els torrons i les llaminadures.

1 2 3 4 siguiente
Escola verda
Escola verda
Escola verda
Escola verda
European Commission
ECHE
Copyright © 2010 - C/ Sant Josep, 110-112 - 08700 Igualada - Nota legal