Notícies Acadèmia Igualada

Els recursos materials i humans de l’Acadèmia Igualada es complementen amb una intensa acció tutorial que té cura de la formació acadèmica i humana de l’alumne/a.

Tel. 93 803 14 94

NOTÍCIES

4rt d'ESO a CAIXAFORUM

6 febrer 2017
4rt d'ESO a CAIXAFORUM

Els alumnes de 4t d’ESO hem anat a CaixaForum  i hem  participat de l’activitat “cinema debat”, hem pogut veure quatre històries de lluita, dos  nois i dues noies de Cuba, l’Índia, Mongòlia i Uganda... joves lluitant per aconseguir el seu somni,  hores  de dur entrenament o d’intenses hores d’estudi,  dia rere dia, fins arribar al GRAN DIA.

Aquest és el títol de la pel·lícula i és el moment  de superar la prova definitiva que  permetrà els nois, fer allò que tant els agrada i, si ho aconsegueixen, podran ajudar les seves famílies a millorar les dures condicions en les que viuen.

Mirant la pel·lícula sorgeixen molts temes per parlar i per pensar:

-          La importància de l’esforç per aconseguir els objectius.

-          La necessitat del recolzament familiar tant per animar-nos a lluitar com per ajudar-nos a superar el desànim si no ho aconseguim.

-          L ‘existència d’altres mons  socialment i culturalment diferents.

etc

ERASMUS +

6 febrer 2017
ERASMUS +

La setmana passada una representació d’alumnes de 5è i 6è de Primària de l'Acadèmia Igualada van visitar a l’Alcalde d’Igualada i a la Tinent Alcalde a l’Ajuntament per explicar-li el projecte ERASMUS +. Aquest projecte s’està duent a terme a l’etapa de Primària de l'escola des d’aquest curs i tindrà una durada de dos anys. El projecte "Euro Trading, Young entrepreneurs on the move", té com a eix temàtic principal l’emprenedoria i inclou en les seves activitats la creació d’una agència de viatges. Els viatges amb alumnes són una realitat amb aquest programa i a mitjans de febrer 5 alumnes de 6è de Primària compartiran experiències a Grècia amb alumnes dels 5 països restants que participen al projecte.

RESOLUCIÓ DE CONFLICTES A TRAVÉS DEL TEATRE

El passat divendres 20 de gener els alumnes de 2n de CFGS d'Educació Infantil de l'escola van realitzar un taller sobre "Resolució de conflictes a través del teatre". Va se un taller molt pràctic, divertit, on la tallerista  Anna Boix va potenciar la reflexió personal i grupal sobre el significat, les causes i les conseqüències  del conflicte en si.

Va ser una jornada molt profitosa amb dinàmiques divertides on els alumnes van poder passar una molt bona estona

LEGO ROBÒTICA

25 gener 2017
LEGO ROBÒTICA

Els alumnes de 1r d'ESO han començat a treballar amb Lego Robòtica!. Dissenyar, pensar, construir, observar, aplicar coneixements, resoldre reptes són les bases per treballar amb la programació dels robots.  Aquesta tasca es realitzarà durant tot el segon trimestre; al principi ens dedicarem a construir el robot i després aprendrem a programar des dels iPads  iniciant-nos en el llenguatge de programació SCRATCH, que ofereix múltiples i diverses possibilitats per aconseguir moviments en el futur robot

VISITEM LA BIBLIOTECA D'iGUALADA

Aquest trimestre els alumnes de 1r de CFGS d’Educació Infantil estem treballant els contes, i quina millor manera de conèixer-los, que endinsant-nos dins d’una biblioteca. Així que el passat divendres vam arribar-nos fins a la Biblioteca d’Igualada on van trobar-nos la Francina, que ens va mostrar diferents aspectes de la literatura infantil.

Després de fer-nos una introducció sobre la història i distribució de la biblioteca, la Francina ens va deixar una vintena de versions del conte de la caputxeta vermella per tal d’analitzar-ne els seus dibuixos, textos,… va ser curiós veure com diferents autors i il·lustradors han fet seu aquest relat tan popular.

Durant la visita vam reflexionar al voltant dels contes clàssics i actuals, els espais de lectura, com incentivar els infants a la lectura, i finalment vam parlar sobre la funció educativa del conte. Per completar l’activitat vam buscar contes que seleccionaríem si fóssim educadors, segons la seva il·lustració, l’enginy, l’esperit crític, l’humor… i posteriorment els vam compartir amb els companys.

Des d’aquí agrair a la Biblioteca per obrir-nos les seves portes i en especial l’atenció i dedicació de la Francina!

anterior 1 2 3 4 5 6 7 siguiente
Escola verda
Escola verda
Escola verda
Escola verda
European Commission
ECHE
Copyright © 2010 - C/ Sant Josep, 110-112 - 08700 Igualada - Nota legal