Notícies Acadèmia Igualada

Els recursos materials i humans de l’Acadèmia Igualada es complementen amb una intensa acció tutorial que té cura de la formació acadèmica i humana de l’alumne/a.

Tel. 93 803 14 94

NOTÍCIES
Ens visita l'Institut Guttmann

Un  curs més, els alumnes de 4t d’ESO de l’Acadèmia Igualada, hem rebut la visita del Jordi Torné,  col·laborador de l’Institut Guttmann  que ens fa  reflexionar  sobre la importància d’aprofitar el temps i la vida.

Des de la seva pròpia experiència ens  ensenya que ningú està exempt de patir un accident i que de forma general, tant en l’esport, com en moments d’oci, com en la conducció... hem d’actuar amb prudència i responsabilitat.

Ens ha animat a treballar en el que estem fent,  estudiar,  i ens ha encoratjat a ser valents, alhora que prudents.

ERASMUS +

24 gener 2017
ERASMUS +

Dins del projecte Erasmus+ els alumnes 4t, 5è i 6è de Primària han pogut assistir a una xerrada relacionada amb les agències de viatges.

La nostra convidada ha estat la Gemma Alcoberro, mare de la Maria Codina de 3r, qui va estar treballant en aquest sector durant molts anys i encara hi està vinculada.

Ha explicat molts temes interessants com, per exemple, quines són les diferents feines dins una agència (director, controlador financer, publicista, agent, etc.) i quines tasques hi desenvolupen cadascun d’ells. A més a més, ens ha portat diversos tríptics, catàlegs, bitllets d’avió i targetes d’embarcament que hem pogut mirar i comentar  plegats.

Cal felicitar als alumnes per l’interès mostrat i, sobretot, agrair a la Gemma la seva participació. Ha estat una experiència molt enriquidora que ens ha servit per a iniciar-nos en aquest món!

PROJECTE DE DESCOBERTA D’IGUALADA. ELS TRES TOMBS D’IGUALADA

Els alumnes d’infantil continuen el seu projecte de descoberta d’Igualada. Aquest mes de gener el dediquem als Traginers i la Festa dels Tres Tombs d’Igualada. L’Antic Gremi de Traginers d’Igualada es coneix com a mínim des del 1822. Ha estat l’entitat encarregada d’organitzar cada any i de forma ininterrompuda la Festa dels Tres Tombs d’Igualada. Una festa declarada d’interès turístic nacional des del 1981 i Festa Tradicional d’interès nacional des del 2010. La importància dels traginers ha estat tan gran que el 2009 va rebre la Creu de Sant Jordi. És la festa dels Tres Tombs més antiga de Catalunya. Per aquest motiu els nostres petits estan descobrint tot aquest mon festiu. Vegeu que fins i tot s’han vestit com els nostres traginers igualadins. 

EXPERIMENTEM I PINTEM AMB CAFÈ

Aquesta setmana els nostres petits d’infantil han experimentat i descobert una nova tècnica d’expressió artística. Hem après que no tots els nens i nenes disposen de colors per pintar. Així que hem buscat una alternativa a la pintura i hem experimentat amb el cafè. Hem barrejat cafè granulat amb aigua i ens ha sortit una pasta aigualida. Olorem la barreja i quina olor més forta!; no ens agrada massa aquesta olor, i per això no entenem com els nostres grans en beuen cada dia. Mirem el color marró fosc. Suquem el pinzell i mans a l’obra. Hem començat a crear dracs i diables del conté que ens han explicat. Ens han quedat d’allò més macos. 

HOW DO THE KIDNEYS WORK?

A l’assignatura de Sciences, els alumnes de 4rt de primària de l’Acadèmia hem experimentat al laboratori. Aquesta vegada l’experiment s’anomenava “How do the kidneys work?. L’objectiu ha estat conèixer a través d’una simulació el funcionament dels ronyons dins l’aparell excretor. Aquest aparell s’encarrega de filtrar la sang. Recull les substàncies residuals que transporta la sang, juntament amb una mica d’aigua, i expulsa aquestes substàncies del cos en forma d’orina. Està format pels ronyons i les vies urinàries. L’experiment ens ha servit per entendre el funcionament d’aquest òrgan tan important pel nostre dia a dia. 

anterior 1 2 3 4 5 6 7 siguiente
Escola verda
Escola verda
Escola verda
Escola verda
European Commission
ECHE
Copyright © 2010 - C/ Sant Josep, 110-112 - 08700 Igualada - Nota legal