Notícies Acadèmia Igualada

Els recursos materials i humans de l’Acadèmia Igualada es complementen amb una intensa acció tutorial que té cura de la formació acadèmica i humana de l’alumne/a.

Tel. 93 803 14 94

NOTÍCIES

TALLER DE LECTURA

14 desembre 2016
TALLER DE LECTURA

En el curs de P-5 es comença l’ emocionant procés de l’aprenentatge de la lectura i l’escola ofereix als alumnes del Cicle Superior d’Educació Infantil compartir i col·laborar en aquest moment tant especial.

Llegir implica fer-se gran, sensació de domini, de reconèixer incògnites del seu entorn i l’infant es meravella de poder-ho fer. És un camí progressiu, que s’hi arriba de mica en mica i amb diferents velocitats i no tots de la mateixa manera ni per el mateix camí, per això l’escola ofereix moltes estratègies i activitats per poder ajudar a tots els alumnes.

El taller es fa un cop a la setmana i consisteix que aquets futurs educadors (alumnes del cicle superior ) coneguin el procés de la lectura i siguin un element motivador per l’alumne. Els nens es preparen per compartir un temps amb un referent que també els espera; i setmana a setmana es construeix un vincle emocional que acompanya al fet d’aprendre a llegir.

Poc a poc i amb les diferents activitats que es realitzen a l’escola ( memoritzacions de dites, cançons, ritmes sil·làbics…)   els nens aprenen a llegir  tant discriminant els fonemes agrupant-los per construir paraules, com de forma global i analitzant els fonemes que el formen.

Desitgem sort i entusiasme a tots els que fan possible aquest taller de lectura !!!!!!!!!!

Arqueologia a l'Acadèmia

14 desembre 2016
Arqueologia a l'Acadèmia

El passat 2 de desembre, els alumnes de segon d’ESO van conèixer una arqueòloga dins l’assignatura de Ciències Socials. Rosa Mercado és una jove arqueòloga que només amb 22 anys ha treballat en diverses campanyes arqueològiques d’arreu de Catalunya. Gràcies a la seva visita, els alumnes van plantejar diverses preguntes com quina ha estat la troballa més important que ha fet, quines eines utilitza, com treballa un arqueòleg o, fins i tot, el sou i la feina disponible d’un arqueòleg avui en dia. En definitiva, una trobada en la que hi va destacar la curiositat i les ganes d’aprendre.  

ESTEM D'INTERCANVI A STADE (ALEMANYA)

Any, rere any, l’Acadèmia organitza un intercanvi d’alumne de 4rt d’ESO i 1er batx, amb alumnes alemanys. La convocatòria d’enguany s’ha realitzat amb l’escola Atheneaum de Stade, ciutat propera a Hamburg.

 

L’Acadèmia posa en pràctica la necessitat que els nostres alumnes tinguin interès de comunicar-se en llengua anglesa i alemanya, amb alumnes d’altres països. L’intercanvi ha de permetre als nostres alumnes adquirir un nivell que els ha d’ajudar en el seu futur professional.

 

Durant les dues setmanes, els nostres alumnes conviuran amb famílies alemanyes, amb les quals la llengua de comunicació serà l’anglès o l’alemany. A la vegada, està previst que els joves igualadins participin en diferents  classes amb els companys alemanys. També està previst la visita de diferents llocs d’interès cultural i històric, així com conèixer les tradicions pròpies del territori.


Esperem que la immersió lingüística sigui tot un èxit, a l’igual que l’estada.

SANTA CECÍLIA

29 novembre 2016
SANTA CECÍLIA

Un any més, i en motiu de la festivitat de Sta. Cecília (patrona dels músics) a l’Acadèmia acabem de celebrar la Setmana de la Música.

Al llarg de la setmana, des dels més petits fins als més grans hem gaudit d’un bon nombre d’interessants activitats musicals. Hem treballat l’hàbit d’escolta tot participant de les audicions amb música en viu interpretada pels alumnes de la mateixa escola.  D’altres hem anat a l’Ateneu a escoltar el concert de la JOSA (Jove Orquestra Simfònica de l’Anoia). Els més petits de tots, disfressats de ratolins, han gaudit del conte musical “El flautista de Hamelín”, protagonitzat per la Carla Peña (mestre d’Educació Infantil), i de les audicions musicals d’en Xavi Piñol (l’especialista musical de l’etapa d’Educació Primària). 

Com és tradició la Setmana de la Música ha acabat amb un gran concert, aquest cop amb el grup "Little Jazz".

El treball musical d’aquesta setmana, la participació en diferents projectes musicals (SonaEscola - Banda, SardaTIC, UDI, ...) l’extraordinari Concert de Nadal i la presència de l’activitat musical a les aules al llarg del curs acadèmic entre altres, mostren l’aposta clara que l’Acadèmia fa envers la Música entesa com a una excepcional eina d’aprenentatge que al mateix temps permet treballar importants valors de la societat actual com el respecte, l’escolta, el treball en grup, la constància i l’esforç.

Els contes musicals

25 novembre 2016
Els contes musicals

Aquest dimarts vam gaudir d'un conte musical realitzat per la Carla Peña; tots els nens d infantil van convertir-se en ratolins i van ballar amb la música de la flauta travessera.

anterior 2 3 4 5 6 7 8 siguiente
Escola verda
Escola verda
Escola verda
Escola verda
European Commission
ECHE
Copyright © 2010 - C/ Sant Josep, 110-112 - 08700 Igualada - Nota legal