Amb motiu del desè aniversari de l’intercanvi d’idiomes entre l’Acadèmia Igualada i l’escola anglesa Weald of Kent, hem aprofitat l’avinentesa per entrevistar-ne la coordinadora, Maria Sabaris, per que ens en faci una valoració:

1. Com va començar aquest projecte d’intercanvi amb l’Acadèmia Igualada?                                                  

El nostre centre (Weald of Kent) compta amb una llarga experiència en intercanvis amb països d’arreu del continent europeu. La llengua espanyola, com a llengua estrangera, ha anat guanyant adeptes entre els nostres estudiants.

Es tractava de trobar un centre educatiu a Espanya que ens donés proutes garanties, tan a nivell institucional com a nivell de llengua anglesa; després d’algunes propostes de centres desestimades, l’Acadèmia Igualada oferia tots els requeriments.

 

2. Què han donat 10 anys d’intercanvi amb L’Acadèmia?

(Inspira profundament) No sabria per on començar…!

Primer de tot, generacions d’amics. Els alumnes que han pres part en l’intercanvi al llarg d’aquesta dècada han tingut l’oportunitat de millorar les seves respectives llengües i, al mateix temps, crear uns vincles personals amb les famílies angleses que els han acollit. De fet, em consta que no són pocs els alumnes que aprofiten l’estiu per retrobar-se amb els seus companys d’intercanvi per continuar perfeccionant l’idioma.

A part d’això, el fet que hi hagi la possibilitat de participar en un intercanvi amb l’Acadèmia, representa un gran estímul entre les estudiants angleses a l’hora de treballar la llengua espanyola.

Finalment, a nivell més personal, a mi m’ha permès d’intercanviar experiències i metodologies educatives amb els professors de llengües de l’Acadèmia.

 

3. Ens pots explicar alguna anècdota d’aquests 10 anys?

Hi va haver una edició (no recordo l’any) en que havíem d’agafar el tren per anar a Barcelona. No sabíem que havíem de canviar de tren a Martorell i ens vam quedar dins fins que el tren va començar a moure’s…de tornada cap a Igualada!

 

4. Quines expectatives tens per a edicions futures?

L’intercanvi d’estudiants és una eina molt valuosa tan a nivell personal com a nivell acadèmic; després de 10 anys, el funcionament és impecable.

L’únic que m’agradaria és incrementar el nombre d’alumnes participants.

 

5. Quina impressió tens de l’Acadèmia Igualada?

En primer lloc, em sobta que hi hagi un tracte tan personalitzat amb l’alumnat; el nostre centre és més gran i aquest tracte amb l’alumne és gairebé impossible.

M’agradaria també destacar el nivell d’anglès dels alumnes de l’Acadèmia: cinc hores setmanals de llengua anglesa amb matèries optatives, permeten a l’alumnat comunicar-se de manera fluida amb les nostres alumnes.

Finalment, m’agradaria agrair a la Direcció del centre i als professors vinculats a l’intercanvi, la seva implicació acadèmica i personal en aquest projecte; sense la col·laboració de tots ells, aquests 10 anys d’intercanvi no haurien estat possibles.