Els econòmics de l’Acadèmia  hem anat a visitar l’empresa DANONE a Parets del Vallès. Aquesta és una de les quatre fàbriques de DANONE que es poden trobar a Espanya; cadascuna s’encarrega de l’elaboració d’un tipus de producte i a Parets elaboren els iogurts amb algun component afegit, per exemple els iogurts  amb trossos de fruites.

Ens van explicar els orígens de l’empresa, la seva evolució, el procés de fabricació, la importància de la recerca de nous mètodes de producció i també de nous productes, la influència de la publicitat, la prioritat de la seguretat en el treball…

Sabies que…

*L’empresa DANONE  va ser  fundada  l’any 1919 per Isaac Carasso i que  la paraula  és un diminutiu de Daniel, nom d’un  fill del senyor Carasso?

*En aquella època els iogurts es venien a les farmàcies perquè es consideraven com un remei  que feia que les persones es trobessin millor i poguessin viure més anys?

*El primer iogurt es va fabricar a Barcelona, en un lloc que es troba a la plaça dels Àngels -prop del mercat de la Boqueria-?

*Actualment és una empresa de capital francès.

En finalitzar ens van convidar a menjar diferents productes i vàrem tornar cap a Igualada actimelitzats.