Els /les alumnes del Batxillerat Social hem realitzat una visita a la Borsa de Barcelona on Carolina Díaz, responsable de visites, ens va explicar rodejats de pantalles amb preus, cotitzacions i indicadors el funcionament d’aquest important mercat financer i el moviment borsari de les principals empreses que formen part de l’IBEX 35, a més a més de quina manera es pot invertir en borsa.

Sabíeu que un parquet, a part de ser un material de construcció, és la part de la sala de contractació de la borsa, reservada a la negociació dels valors i a la qual només tenen accés els agents de canvi i borsa?

La paraula ‘Borsa’ va aparèixer a la ciutat de Bruges (Bèlgica) al final del segle XVI, els comerciants se solien reunir en un local que era propietat de Van der Bursen (d’aquí ve la paraula borsa, bürse significa borsa en holandès).

Tot i que a la seu de la Borsa ja no s’opera presencialment des de fa uns anys, va resultar interessant per als alumnes comprovar de prop les moltíssimes operacions i la gran quantitat de diners que es mouen.

Tota una experiència!. Va ser una manera diferent d’ampliar els conceptes econòmics sobre mercats i cotitzacions apresos a l’aula.