La setmana passada es va celebrar a l’Acadèmia Igualada el dia de la no-Violència i la Pau. És un acte on commemorem la mort del líder nacional de l’Índia, Mahatma Gandhi. Un símbol de l’acció política i reivindicativa fonamentada amb la resistència pacífica. La seva doctrina es basava en dos principis, la cerca de la veritat com a forma d’arribar a ser una persona recta i virtuosa i la no-violència.

 

L’Acadèmia com escola associada a la UNESCO celebra aquesta iniciativa educativa de forma lliure, voluntària i pacificadora. A l’igual que nosaltres, altres escoles d’arreu del món la celebren. A l’acte hi participem tota la comunitat educativa, des del professorat i alumnes, fins els familiars i amics de l’escola.

Enguany hem realitzat un acte simbòlic on hem proposat un espai de participació i compromís amb la pau. En una gran panell, els diferents nivells de l’escola hem anat construint tot un seguit de paraules, que simbolitzaven el missatge de Gandhi. Al final de cada construcció, grups d’alumnes de les diferents etapes han explicat el significat de cadascuna de les paraules que han anat sorgint. El resultat ha estat un acte molt emotiu per part dels participants.