Si diuen que un conte és una ‘caixeta de sentiments’ la biblioteca n’és plena!

La biblioteca és un espai privilegiat per trobar-hi tot tipus de lectures per a infants i adults, cada any procurem fer-hi una visita per ser crítics amb les lectures per edats i a aproximar-nos a la biblioteca com a espai d’educació no formal. Així que el passat divendres la Francina ens van obrir les portes de la Biblioteca d’Igualada als alumnes de 1r de CFGS d’Educació Infantil per tal de conèixer concretament la secció infantil.

Després de fer-nos una introducció sobre la història i distribució de la biblioteca, la Francina ens va deixar analitzar una vintena de versions del conte de la caputxeta vermella. És curiós com diferents autors i il·lustradors han fet seu aquest relat tan popular, vam veure des del més clàssic fins a altres versions més modernes com la de Roberto Innocenti on la caputxeta es mou per un bosc ple d’edificis.

Per finalitzar la visita ens van ensenyar a analitzar els contes a partir de la seva il·lustració, l’eginy, l’esperit crític, l’humor… dividits per grups vam buscar contes adequats a aquests línies.

Ens va agradar poder-nos aproximar una vegada més a la literatura infantil