El passat dijous 28 de maig, els alumnes de 6è curs d’Educació Primària van actuar amb èxit al teatre de l’Ateneu Igualadí en el concert de cloenda del projecte SonaEscola. L’objectiu d’aquest projecte és aproximar l’alumnat participant a la pràctica i a l’experimentació musical a través de la creació de grups instrumentals, petites bandes musicals en el cas de la nostra escola.

El desenvolupament d’aquest projecte ens ha permès rebre la col·laboració, setmanal durant tot el curs, d’en Carles Raya, professor de l’Escola de Música d’Igualada: els alumnes han pogut treballar (30 minuts setmanals dins de l’horari lectiu de l’àrea de música) la pràctica instrumental d’un instrument de vent que van escollir a l’inici del curs escolar entre el  saxòfon, el clarinet, el trombó i la trompeta (aquests són de l’escola i els alumnes, per qüestions d’higiene, tan sols han d’aportar la seva pròpia embocadura). El resultat final ha estat la creació d’un total de 4 petites bandes musicals que mostraren el treball realitzat al llarg del curs en el concert de l’Ateneu.

Aquest i altres iniciatives musicals que desenvolupem al llarg del curs, remarquen l’objectiu de l’Acadèmia per desenvolupar i promoure la cultura musical dins de la nostra escola i millorar el coneixement musical i cultural  dels nostres alumnes. Actualment, estem treballant per intentar que aquest projecte tingui una àmplia continuïtat en el nostre centre.

Les bandes de l’Acadèmia mostraran de nou la seva capacitat musical el proper dissabte 13 de juny dins dels actes festius que celebrarà la nostra escola.