Estem al mes de desembre i això es nota a l’escola. Es viu d’una forma clara i contagiosa el moviment i el neguit dels infant. Per què serà? De ben segur serà perquè els nens i nenes volen que arribi allò que desitgen que passi, allò que els provoca un esclat d’alegria i els fa feliços i riallers. És un bon moment per gaudir de la preparació i celebració de les festes de Nadal.

Per començar, els alumnes de P-3, P-4 i P-5 van passar una tarda amb els pares i mares per preparar part de la decoració nadalenca de l’escola i, compartir una estona molt agradable on poder aprendre els uns dels altres.

A més a més, seguint un Calendari de Nadal que hem elaborat nosaltres mateixos, els alumnes es reuneixen cada matí per descobrir la sorpresa que s’amaga darrera de cada dia. Així dia darrera dia, anem fent el pessebre amb les petites figuretes que trobem al nostre calendari, juntament amb un missatge que ens fa reflexionar sobre el significat i la importància de valors com l’esforç, la paciència, l’amistat i la generositat.

El moment més esperat per els més petits és, però, el truc persistent d’algú que ens visitarà i estarà uns dies amb nosaltres, algú que ve de lluny, de la muntanya i que necessitarà que el cuidem, li donem menjar i el tapem amb una manteta: el Tió de Nadal!

Amb aquest ambient del tot nadalenc, cantem i recitem amb entusiasme les nadales i poemes que compartirem, més endavant, amb els nostres amics i familiars i, amb l’ànim de ser conscients d’ajudar a qui ho necessita,  farem un gest solidari vers els altres, participant en les diferents campanyes que recolza l’escola.