El passat dijous 26 de maig, les diferents bandes de vent dels alumnes de 6è curs d’Educació Primària van actuar amb èxit al teatre de l’Ateneu Igualadí en el concert de cloenda del projecte SonaEscola.

 

L’objectiu d’aquest projecte és aproximar l’alumnat participant a la pràctica i a l’experimentació musical a través de la creació de grups instrumentals, petites bandes musicals en el cas de la nostra escola. En aquest també hi participen els alumnes de 5è d’Educació Primària.

 

El desenvolupament d’aquest projecte ens ha permès rebre la col·laboració, setmanal durant tot el curs, de dos professors de l’Escola de Música d’Igualada: els alumnes han pogut treballar (30 minuts setmanals dins de l’horari lectiu de l’àrea de música) la pràctica instrumental d’un instrument de vent que van escollir a l’inici del curs escolar entre el  saxòfon, el clarinet, el trombó i la trompeta (aquests són de l’escola i els alumnes, per qüestions d’higiene, tan sols han d’aportar la seva pròpia embocadura – boquilla).

 

El resultat final ha estat la creació d’un total de 8 petites bandes musicals. Les de 6è van mostrar el treball realitzat al llarg del curs en el concert de l’Ateneu i les de 5è ho faran el proper divendres 3 de juny en una classe oberta a famílies i alumnes.

 

Aquesta i altres iniciatives musicals que desenvolupem al llarg del curs,  remarquen l’objectiu de l’Acadèmia en desenvolupar i promoure la cultura musical dins de la nostra escola i millorar el coneixement musical i cultural  dels nostres alumnes.