Aquesta setmana els alumnes de 4t d’ESO han rebut la visita del Jordi Torné, un col·laborador de l’Institut Guttmann a qui ja havíem tingut el plaer de rebre en altres ocasions i qui intenta fer-nos reflexionar sobre el canvi que implica per a una persona i pels qui l’envolten, tenir una lesió medul·lar o cerebral. 

 ‘NO TE LA JUGUIS’: aquest és el lema que comparteixen l’Institut Guttmann (hospital de neurorehabilitació) i el Servei Català de Trànsit i que pretén evitar i reduir el nombre d’accidents de trànsit i de lesions irreversibles del sistema nerviós central.

El Jordi ens ha donat dades sobre la quantitat de casos de lesions medul·lars que es produeixen, lesions que poden ser degudes a accidents de trànsit, esportius, laborals o fortuïts. Ens ha parlat de l’important  descens que han experimentat en els últims anys les  lesions degudes a accidents de tràfic -però que encara són moltes- i alguns dels principals motius que poden provocar aquestes lesions  (excés de velocitat, distraccions, no portar el casc correctament, la mala sort…).

A més a més, el Jordi ens ha parlat obertament en primera persona, explicant-nos els canvis que va tenir la seva vida després de patir un accident de moto, la lluita per recuperar la normalitat, els handicaps que se li presenten pel fet d’anar en cadira de rodes (desplaçament, sexualitat, incomoditat…).

Ens ha fet pensar: la vida és un bé que s’ha de valorar i s’ha d’aprofitar. Tinguem cura!