Del  17 al 21 de novembre, i en motiu de la festivitat de Sta. Cecília (patrona dels músics) a l’Acadèmia hem celebrat la Setmana de la Música. Enguany la seva temàtica ha estat les agrupacions musicals i ens ha permès conèixer els secrets de l’orquestra, la banda, la coral i la cobla.

Des dels més petits fins als més grans hem gaudit d’un bon nombre d’interessants activitats musicals. Hem treballat l’hàbit d’escolta tot participant de les audicions amb música en viu interpretada pels alumnes de la mateixa escola i d’en Xavi Piñol (el nostre especialista de música). Els més petits hem dibuixat els nostres instruments musicals per ensenyar-los a en Tobias Gossmann, el director d’orquestra que ens ha visitat per explicar-nos l’organització dels seus instruments i les seves principals eines de treball: la partitura i la batuta. D’altres hem anat a l’Ateneu a escoltar el concert de la JOSA (Jove Orquestra Simfònica de l’Anoia). També hem pogut visitar als nostres companys de 6è d’Educació Primària que a través del projecte SonaEscola, estan assajant  amb els seus trombons, trompetes, clarinets i saxòfons tot formant petites bandes de vent.

Com és tradició la Setmana de la Música ha acabat amb un gran concert, aquest cop amb el grup ‘Laia Porta Trio’ que ens ha fet gaudir de les melodies de les més conegudes cançons infantils i tradicionals a ritme de jazz.

El treball musical d’aquesta setmana, la participació en el projecte SonaEscola, l’extraordinari Concert de Nadal i la presència de l’activitat musical a les aules al llarg del curs acadèmic entre altres, mostren l’aposta clara que l’Acadèmia fa envers la Música entesa com a una excepcional eina d’aprenentatge que al mateix temps permet treballar importants valors de la societat actual com el respecte, l’escolta, el treball en grup, la constància i l’esforç.