La setmana passada es va celebrar a l’Acadèmia una xerrada dirigida als pares sobre l’alimentació equilibrada als infants i conduïda per la pediatra Míriam Fernández de l’ABS de Santa Margarida de Montbui.

La ponent va destacar la importància de proporcionar al nen una ingesta de nutrients en quantitat, qualitat i proporció adequats per tal d’obtenir un creixement, una maduració i un desenvolupament correctes, evitar carències nutricionals i prevenir malalties.

Recordava la necessitat d’una aportació correcta de làctics, amb un consum de iogurt per mantenir en bon estat el sistema defensiu de l’organisme i regenerar la flora intestinal. Potenciar el consum d’hidrats de carboni complexos com els cereals, els llegums i les patates, assegurar la dosi suficient de vitamina C a partir de dues fruites al dia i el consum de verdures crues. Va fer referència a l’esmorzar com un àpat imprescindible per recarregar energia i els nutrients que necessita l’organisme i va fer incidència en la necessitat de no descuidar el berenar, ja que l’organisme de l’infant no està preparat per passar gaires hores sense menjar.

 

Va ser una xerrada molt interessant, de la quals els pares presents van prendre nota.