El  passat divendres  11, la nostra escola va rebre la visita d’un grup d’educadors i directius de diferents escoles  de Barcelona per  conèixer  com hem integrat els iPads en el nostre Projecte Educatiu.

A l’Acadèmia Igualada utilitzem aquesta eina educativa des  de principis d’aquest  any perquè sabem que amb ella, l’aprenentatge es torna més eficaç.

L’ús d’aquest dispositiu s’inicia a Educació Infantil, quan els alumnes fan un primer contacte treballant diferents aplicacions seleccionades per desenvolupar les competències d’aquesta etapa.

En  alumnes de Cicle Inicial és un mitjà molt atractiu per suport i ampliació de les matèries com matemàtiques i anglès.

En els cicles Mitjà i Superior , emprem els iPads creant continguts  com mapes conceptuals, esquemes, presentacions…També és una eina de recerca per investigar en els projectes que es duen a terme en l’àrea de coneixement del medi.

La incorporació de l’iPad al nostre Projecte Educatiu permet impulsar el desenvolupament de la competència lingüística i comunicativa, així com la competència d’aprendre a aprendre, tan necessària per a aconseguir aprenentatges profunds. A banda, es desenvolupa la competència digital, que els prepara per al seu futur treball professional, alhora que treballen els continguts del currículum i es fomenta una actitud de curiositat vers el món que ens envolta.

Tot i ser un projecte nou a la nostra escola, l’acceptació per part del nostre equip de mestres i de l’alumnat, ens fa pensar en innovar constantment . De fet, aquest setembre es va augmentar el nombre d’iPads a Infantil i Primària