El carnaval com a festa pagana s’ha convertit en una festa lúdica. L’ambient de Carnaval, l’ambient de festa, es respirava per tots els racons de l’Acadèmia. Al llarg de tota la setmana, alumnes i mestres, pares i familiars s’aprestaven a llegir tots els missatges que ens deixava el Rei Carnestoltes. Els seus emissaris, els passafestes acompanyats per petits instruments passaven per totes les classes per comprovar que tothom complia les indicacions i consignes del seu senyor. I qui no ho feia, penyora!. Veure els companys ballant de forma improvisada, o cantant estrofes inversemblants al ritme que marcaven els emissaris, ens feia passar una bona estona. Realment, alguns d’ells, ens deixaven sorpresos.  

Dia rere dia, la gresca era present. A més a més, durant aquesta setmana, hem hagut de posar fil a l’agulla per enginyar les disfresses que ens havia de destacar de les altres classes, redactar el pregó, crear una performance o un ball que identifiqués el nostre grup. El divendres va ser el dia clau de la setmana per treure les disfresses de l’armari. Durant unes hores, retalls de roba de diferents colors, omplien les classes de la nostra Acadèmia. Tothom se les pensava per fer una bona disfressa, antifaços o carotes.

Si els més petits preparaven la gran desfilava per quedar com uns artistes davant dels pares i familiars, els més grans cercaven la manera de ser originals, únics, artistes i irrepetibles. Aquestes activitats van ser un primer tast, un primer preparatiu de la gran rua que es va celebrar als carrers d’Igualada, on vàrem participar amb força éxit.