Un any més, com escola UNESCO, hem celebrat el DENIP, el Dia de la No Violència i la Pau, amb la presència de pares, alumnes i professors. La diada recorda els valors que Gandhi, i altres defensors dels drets humans van difondre per fer un món ple de pau, justícia, solidaritat i tolerància.

L’acte ha començat a les 10:00 del matí amb la lectura del manifest. Al voltant d’una història, els alumnes han expressat el seu desig d’assolir un món sense violència i més digne. Ens han recordat que la guerra neix en la ment de les persones i només en la ment d’aquestes, és on s’ha de construir la cultura de la pau.

Som escoles compromeses amb el món que ens envolta i prenem la iniciativa per educar en la convivència, el respecte i la pau. El treball que han realitzat al llarg de diferents dies els alumnes de les diferents etapes de l’escola, només ha estat la punta de llança d’un treball molt més elaborat, desenvolupat al llarg d’aquest curs i de cursos anteriors.

L’enlairament de globus de la pau amb un desig ha estat la culminació de la festa. Per això, des de l’escola ens agradaria transmetre un d’aquests: que la celebració del DENIP no sigui un camí cap a un ideal, sinó la celebració d’una fita assolida d’un món en PAU i per a tothom.