Un any més, i en motiu de la festivitat de Sta. Cecília (patrona dels músics) a l’Acadèmia acabem de celebrar la Setmana de la Música. Enguany la seva temàtica ha estat ‘els estils musicals’ i ens ha permès apropar al pop, a la música electrònica, al hip-hop,  a l’ska i al reggae.

Des dels més petits fins als més grans hem gaudit d’un bon nombre d’interessants activitats musicals. Hem treballat l’hàbit d’escolta tot participant de les audicions amb música en viu interpretada pels alumnes de la mateixa escola.  També ens ha visitat el compositor, Fernando Lagreca, que ens ha fet una introducció a la música electrònica. D’altres hem anat a l’Ateneu a escoltar el concert de la JOSA (Jove Orquestra Simfònica de l’Anoia). També hem pogut visitar als nostres companys de 6è d’Educació Primària que a través del projecte SonaEscola, estan assajant  amb els seus trombons, trompetes, clarinets i saxòfons tot formant petites bandes de vent. Com a novetat, aquest any hem pogut participar d’un concurs musicals amb l’obsequi de dues entrades dobles a un concert familiar del Palau de la Música pels guanyadors.

Com és tradició la Setmana de la Música ha acabat amb un gran concert, aquest cop amb el duet format per la Berta i l’Adri que ens han fet gaudir d’unes genials adaptacions d’estils musicals diferents de cançons d’artistes actuals com Sia, Janelle Monáe, Daft Punk & Pharrell Williams,John Mayer, Isley Brothers,Tori Kelly entre altres.

El treball musical d’aquesta setmana, la participació en diferents projectes musicals (SonaEscola – Banda, SardaTIC, UDI, …) l’extraordinari Concert de Nadal i la presència de l’activitat musical a les aules al llarg del curs acadèmic entre altres, mostren l’aposta clara que l’Acadèmia fa envers la Música entesa com a una excepcional eina d’aprenentatge que al mateix temps permet treballar importants valors de la societat actual com el respecte, l’escolta, el treball en grup, la constància i l’esforç.