Els alumnes de 3r i 4t de primària de l’Acadèmia vam anar a Barcelona per visitar el Poble Espanyol. A l’arribar vam esmorzar a la plaça Major on vam conèixer els monitors que ens guiarien durant el matí. En primer lloc, tot passejant, vam poder apreciar els diferents estils arquitectònics característics d’arreu d’Espanya, així com els tallers artesanals més típics de la zona: pelleteries, fusters, tallers de vidre i ferro, etc. 

Seguidament, vam aprendre què són els vitralls i de quina manera s’elaboren. Com que no els podem fer igual que els artesans, ens varen ensenyar a fer-los d’una manera més senzilla. Primer, vam dibuixar sobre un full, tres línies que no es podien creuar, que dividien un rectangle en 4 parts. A cada una hi vam escriure una inicial que corresponia amb el color que utilitzaríem per a pintar (blau, vermell, verd i transparent). Després de traspassar les línies al vidre, vam començar a pintar amb pinzell per donar un acabat llis i amb esponja per tal que quedés rugós. 

Així vam obtenir uns fantàstics vitralls per ensenyar a les famílies tot el que havíem après. 

Després de dinar a una zona de pícnic les monitores que ens acompanyaven, dues estudiants de CFGS d’Educació Infantil de l’escola, ens varen preparar uns jocs tradicionals per fer junts… Ho vam passar pipa!