La setmana passada es va celebrar a l’Acadèmia Igualada una xerrada sobre autoestima i motivació dirigida als nostres alumnes de secundària. La persona encarregada de presentar la ponència va ser la Lídia del Programa Aire de la Kaserna d’Igualada.

 

No oblidem que l’etapa adolescent és un període on sovint, existeix apatia i mandra per a fer les coses. Recordar que la persona que tingui autoestima ha de sentir-se acompanyada per les persones que l’estimen i poder així establir vincles afectius. Tenir un grau d’autoestima òptim ajuda als nostres adolescents a sentir-se més segurs i capaços per continuar afrontant les dificultats importants, així com disposar dels recursos i oportunitats per a influir en les circumstàncies que afecten a la nostra vida.

 

La ponent va explicar que era la motivació i el seu funcionament. Va presentar la piràmide de Maslow i la va relacionar amb les necessitats de cadascun dels presents. Això va permetre parlar sobre l’autoestima i els punts forts d’un mateix. Va ser una xerrada molt interessant, que va despertar entre els assistents una actitud positiva i encoratjadora. Per acabar ens recordà que l’ambient familiar i escolar havia de potenciar l’autoestima perquè sense ella no existien expectatives positives.