El passat 25 de febrer, els alumnes de 3r d’ESO de l’Acadèmia Igualada vam poder saber, de primera mà, en què consistia un banc de sang. Portàvem setmanes preparant-ho tot, implicant-nos en un tema que per a nosaltres era un gran repte.

Des del primer dia en què ens vam assabentar que seríem els responsables d’un banc de sang, ens vam implicar molt: passàvem hores preparant l’obsequi, el logotip, vam fer teatres per als més petits perquè s’assabentessin del significat d’un banc de sang i, fins i tot, unes companyes van anar a la ràdio per informar a tots els igualadins.

Va arribar el dia. Ens vam dividir en grups, uns al carrer repartint propaganda i animant a la gent a participar i altres, atenent als donants. Va ser un dia mogut, però el que mai ens imaginàvem era arribar a una xifra de donants tan gran: dels vuitanta-tres participants, van poder donar sang setanta-dues persones. Vam superar el nombre de donants d’anys anteriors.

En conclusió, tots estem molt agraïts a totes aquestes persones, que ens van fer possible arribar a aquesta xifra i volem animar altres persones a que facin el mateix perquè amb una sola donació, es poden salvar moltes vides i amb la col·laboració de tots ho podem aconseguir: ‘ De vida només n’hi ha una, dóna sang i ajuda. ‘