Aquests dies s’ha celebrat a l’Acadèmia diferents xerrades relacionades amb la 24a edició de La Marató de TV3, que enguany es dedica a la diabetis i l’obesitat, malalties metabòliques bastant freqüents a Catalunya.

Els alumnes de CFGM, CFGS i Batxillerat va escoltar diverses xerrades conduïdes per persones professionals sobre la diabetis l’obesitat. Van destacar com la diabetis era una malaltia provocada per la presència de nivells elevats de sucre a la sang, i això afectava a un 14% de la població catalana, amb l’agreujant que la majoria ho desconeix. Ens van indicar l’existència de dos tipus de diabetis, la de tipus 1 que afecta a nens i adults joves i que requereix un tractament immediat amb insulina; i la de tipus 2 on l’obesitat juga un paper important en el seu desenvolupament. A partir d’aquest punt, ens van explicar com l’obesitat era considerada una malaltia, i s’explicava aquesta a partir de l’estil de vida i per causes biològiques, ambientals i condicionants genètics.

Van ser xerrades molt interessants que van despertar entre els alumnes un corrent crític per buscar mitjans per solucionar aquests dos tipus de malalties metabòliques.