Una de les assignatures impartides al CFGS d’Educació Infantil de l’Acadèmia Igualada és Primers Auxilis. En aquesta assignatura, els/les alumnes aprenen coneixements i tècniques que els permetin reaccionar davant de possibles accidents i malalties de la vida quotidiana i els ajudin en el seu futur com a educadors infantils.

Una de les afeccions més freqüents del nostre dia a dia és la parada cardiopulmonar. Després de conèixer la metodologia d’actuació en  cas de parada cardíaca i pulmonar, els/les estudiants d’Educació Infantil van realitzar una pràctica de RCP (Reanimació Cardiopulmonar) amb un ninot específic per a aquesta mena d’activitat.

En un primer moment, els/les alumnes estaven una mica nerviosos i atemorits davant d’aquesta nova situació. Però, després d’inspeccionar les constants vitals de la suposada víctima, obrir la via aèria, aplicar les 30 compressions toràciques i les dues insuflacions que componen el procés de la RCP, tal i com van estudiar, van quedar molt satisfets i contents en comprendre que una ràpida i eficaç actuació per part seva pot salvar una vida.