Miquel Martí Pol va escriure amb molt d’encert  ‘Per l’abril, si cada gota en val mil, cada rosa en val deu mil i cada llibre cent mil’. Així que, per fomentar aquest esperit de Sant Jordi, els alumnes de secundària gaudiren d’un munt d’activitats.

El mateix dia de Sant Jordi es lliuraren els premis de narrativa  a ESO i a Batxillerat, s’intercanviaren llibres i els alumnes de 1r de batxillerat  van vendre roses per tot Igualada.

El dia 25 d’abril, els alumnes de 1r i 3r d’ESO conversaren amb dos escriptors, en Miquel Arguimbau i en Jordi Gamero.

El dia 28, els alumnes de 1r i 2n d’ES0 assistiren a una xerrada de l’actor Guillem Albà, que explicà les seves experiències. Actualment treballa d’actor als programes ‘Crackòvia’ i ‘Polònia’ (TV3).

El 29, ens visità a l’escola l’Emiliano Valdeolivas, cantautor i professor de Llengua espanyola, amb el qual els alumnes de 2n d’ESO gaudiren de la  poesia cantada de diferents segles.

Al mateix dia 29, ens va venir a veure  l’actriu i cantant  Mone, que  ha treballat al cinema, a la televisió i ha fet  teatre musical. Les seves experiències ajudaren els alumnes de 3r i 4t d’ESO a comprendre que, amb lluita i amb constància, cadascú pot desenvolupar les seves aptituds.

Per acabar i seguint amb la poesia ‘Abril’ de Martí Pol, es adient dir que‘ Amb pluja, roses i llibres celebrem la festa gran, que ningú en quedi fora, ni els d’ara ni els qui vindran’.