Enguany, i a través de l’àrea de música, l’Acadèmia Igualada participa del projecte ‘SonaEscola’, una proposta organitzada per l’Escola de Música d’Igualada i que desenvolupa als grups de 6è d’Educació de Primària.

L’objectiu d’aquest projecte és aproximar l’alumnat a la pràctica i a l’experimentació musical a través de la creació de grups instrumentals que en el cas de la nostra escola seran petites bandes de música amb instruments de vent.

La participació en aquest projecte permet a la nostra escola rebre la col·laboració setmanal, durant tot el curs, d’en Carles (professor de l’Escola de Música d’Igualada) per a que els nostres alumnes puguin treballar (dins de l’horari lectiu de l’àrea de música) la pràctica instrumental d’un instrument de vent (a escollir entre saxòfon, clarinet, trombó i trompeta) tot formant petits grups – conjunts instrumentals. La seva tasca complementa els continguts treballats a l’aula de música i és coordinada pel nostre especialista musical de l’Acadèmia, Xavi Piñol.

Aquests primers dies de projecte, els alumnes estan provant i experimentant amb els instruments per després decidir quin és el que treballaran al llarg del curs.

El desenvolupament d’aquest nou projecte musical és una excel·lent eina per promoure la cultura musical dins de la nostra escola i millorar el coneixement musical dels nostres alumnes.

Ben aviat, els nous instrumentistes ja sonaran per l’escola!