Aquest  mes el alumnes de 4t d’ ESO  hem fet  activitats  que ens han portat a reflexionar sobre diversos temes.

-El dia 10 de febrer vàrem rebre la visita de la psicòloga Lídia Costa, qui ens va exposar amb  claredat algunes conductes típiques del grup, com ens relacionem i per què actuem de determinades maneres,  també ens va parlar del cyberbullying  i de com gestionar aquesta forma d’assetjament.

-El dia 15 vàrem anar a CaixaForum on després de veure la pel·lícula ‘Maleït Amal’, vàrem estar parlant amb dues professionals del col·lectiu TARA sobre el problema de no acceptació, o de burla, o inclús de maltractament, en resum de bullying,   que a vegades poden patir algunes persones per la seves diferències: vesteixen diferent, els hi agraden coses diferents, sexualment tenen interessos diferents, etc.

ENS HEM DE QÜESTIONAR:

–          Com volem que siguin els nostres amics?       

–          Per què hi ha persones que menyspreen, ofenen, rebutgen o maltracten altres persones?        

–          Per què no sempre actuem davant d’un abús o una injustícia?

–          Què s’hauria de fer per què les persones ens respectéssim els  uns als altres malgrat les diferències – culturals, religioses, sexuals… ? 

Després de tenir clar el que volem ser i com volem que sigui el nostre entorn, podríem  concloure amb una reflexió final:

SI TOT COMENÇA EN UN MATEIX… AMB LA NOSTRA ACTUACIÓ  NO PODREM CANVIAR EL MÓN SENCER PERÒ, SÍ PODEM CANVIAR EL NOSTRE MÓN.