El passat divendres dia 8, els alumnes de 3r i 4t d’ESO  van anar a l’ICAB (Il·lustre Col·legi d’Advocats de Barcelona).

Evidentment la nostra pretensió no era influir en els projectes futurs dels alumnes, únicament es tractava d’acceptar la proposta endegada fa dos anys per l’ICAB per donar a conèixer el seu  edifici i l’important  treball que duen a terme els professionals d’ aquest col·lectiu.

En arribar,  ben aviat ens van sortir a rebre,  i tant bon punt  vàrem entrar, ens van mostrar les seccions més característiques, la sala de juntes,  la biblioteca -que tal com ens van dir té un cert estil ‘Harry Potter’ i està plena de llibres antics, amb un Incunable inclòs-, etc.

Després ens van deixar esmorzar en la seva terrassa, lloc força acollidor envoltat per edificis de Barcelona.

Ja esmorzats,  ens van portar a la sala d’actes, on ens va rebre la senyora  Rosa Maria Barberà,  vicedegana del col·legi i, després d’un breu discurs, vam simular -amb  toga inclosa- que era la nostra imposició de togues. 

Tot seguit, ens tenien preparada una entretinguda obra de teatre, interpretada pels propis advocats, que pretenia fer-nos reflexionar sobre la importància d’utilitzar correctament les noves tecnologies (internet, mòbil…) i ser conscients de les possibles repercussions que determinades actituds poc meditades, ens poden ocasionar.

Per acabar ens van fer un petit obsequi -recordatori de la nostra visita-… i vam marxar pensat:  ‘ha estat  interessant i que bé  que ens han  tractat’.