Divendres passat, els/les alumnes de C. Superior de Primària vam anar a l’Espluga de Francolí. Allà visitàrem la Cova de La Font Major.

Aquesta cova fou descoberta l’any 1853, degut a la casual perforació d’un pou dins el nucli urbà. Però no es redescobrí al món científic fins al 1956.

La  part de l’interior de la cova, que vam visitar, està habilitada com a museu, únic en el món d’aquestes característiques.

La visita va esdevenir un endinsament en la vida i costums de l’home  primitiu, del coneixement de les eines, dels oficis i de l’evolució de la raça humana. Al mateix temps vam poder conèixer com es va anar formant aquell lloc, la seva evolució i modificació al llarg de molts i molts anys i quins han estat els agents naturals que han provocat aquests canvis.

Les explicacions donades per part de la guia, juntament amb tot el muntatge audiovisual, les escenes amb figures de mida real i tot l’entorn dins la cova, van fer que la visita fos tan interessant i instructiva que ningú va perdre-se’n ni un detall.